LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 36

1051. Select the word which is similar in meaning to ‘MAGNITUDE’:
(a) Direction  (b) Weight
(c) Ability  (d)  Extent
Answer: (d)

1052. You used to work here, _____?
(a) didn’t you (b) did you
(c) do you (d) are you
Answer: (a)

1053. Which is nearly opposite in meaning to the word ‘Boon’:
(a) Curse  (b) Blemish
(c) Trouble (d) Misfortune
Answer: (a)

1054. The president gave a long speech. She spoke _____ two hours.
(a) while    (b) for   (c) during   (d) when
Answer: (b)

1055. The meaning of ‘Prospective’:
(a) View (b) Vision
(c) Concerned with future (d) Curriculum
Answer: (c)

1056. The sound made by cattle:
(a) Low    (b) Yelp  
(c) Howl    (d) Trumpet
Answer: (a)

1057. All the respondents should express their ____ views in this questionnaire.
(a) convenient (b) confident
(c) candid (d) favourable
Answer: (c)

1058. The word ‘Platonic’ means:
(a) Idealistic  (b) Immoral
(c) Untidy  (d)  Impure
Answer: (a)

1059. There was no means of conveyance. So we ____ to walk.
(a) must   (b) will   (c) had to   (d) may
Answer: (c)

1060. Colt is the young one of a:
(a) Cat   (b) Horse  
(c) Tiger   (d)  Goat
Answer: (b)

1061. I decided not to go ___ car. I went ___ my bike instead.
(a) by,by   (b) on,on   
(c) on,by   (d)  by,on
Answer: (d)

1062. His academic performance should be taken into account.  Replace the underlined word with a suitable option.
(a) concerned (b) considered
(c) preferred (d) checked
Answer: (b)

1063. The river ____ (flow) very fast today- much faster than usual:(Use the correct form of the verb given)
(a) flow (b) flows
(c) is flowing (d)  flown
Answer: (c)

1064. He’s lazy. He never does _____ work.
(a) no (b) any
(c) some (d) None of these
Answer: (b)


1065. The plane was badly damaged ____ lighting.
(a) in    (b) on    (c) with    (d) by
Answer: (d)

1066. Choose the one which best expresses the meaning of the word ‘SORROW’:
(a) Grief (b) Pain
(c) Misery (d) Regret
Answer: (a)

1067. He was exempted ___ fine.
(a) to   (b) of   (c) from    (d)  with
Answer: (c)

1068. Choose the word opposite in meaning to the word ‘GATHER’:
(a) Throw (b) Spread
(c) Scatter (d) Stretch
Answer: (c)

1069. Yesterday Manu ____ college early to receive his parents at the airport.
(a) absented (b) left
(c) departed (d)  went
Answer: (b)

1070. Which is not a synonym of ‘Applaud’?
(a) Acclaim (b) Cheer
(c) Praise (d) Censure
Answer: (d)

1071. Here is a book on Japan. It gives a lot of _____ about the Japanese.
(a) development (b) enjoyment
(c) information (d) growth
Answer: (c)

1072. The need of ___ hour is national unity.
(a) a   (b) an   (c) the    (d)  No article
Answer: (c)

1073. The synonym of ‘Flippant’:
(a) Quick (b) Disrespectful
(c) Informal (d)  Amusing
Answer: (b)

1074. When did you ____ the picture?
(a) saw   (b) sees   (c) to see   (d)  see
Answer: (d)

1075. We enjoyed our holiday, but we were a bit disappointed ____ the hotel.
(a) at    (b) in   (c) with    (d) of
Answer: (c)

1076. Find out the wrongly spelt word:
(a) Pleasant (b) Extremly
(c) Credibility (d) Assurance
Answer: (b)

1077. Which is nearly opposite in meaning to the word ‘Illusionary’?
(a) Imaginary (b) Deceptive
(c) Certain (d) Real
Answer: (d)

1078. Nobody asked for me, ___?
(a) did they (b) didn’t they
(c) do they (d) does they
Answer: (a)

1079. We always have the same food everyday. I’m fed up ____ it.
(a) with    (b) by   (c) on    (d) of
Answer: (a)

1080. ‘Imprudent’ means:
(a) Disrespectful (b) Unwise
(c) Poor (d) Envious
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment