LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 37

1081. She told____ me an interesting story.
(a) to   (b) by  
(c) with (d) no preposition needed
Answer: (d)

1082. The sound made by jackals:
(a) Howl   (b) Bray 
(c) Low (d) Trumpet
Answer: (a)

1083. ‘To bring to book’ means:
(a) To praise (b) Confused
(c) To punish (d) To suspect
Answer: (c)

1084. The ship waited till the storm ____ before sailing out  to sea.
(a) evaporated (b) consolidated
(c) abated (d) normalized
Answer: (c)

1085. The boy was unwilling to part ____his toys.
(a) for   (b) at   (c) on   (d) with
Answer: (d)

1086. ‘Eulogistic’ is the antonym of:
(a) Critical (b) Cowardly
(c) Affluent  (d) Logistic
Answer: (a)

1087. The firm progressed ______
(a) ways and means (b) heart and soul
(c) hue and cry (d) by leaps and bounds
Answer: (d)

1088. The opposite of the word ‘Arrogant’:
(a) Flexible  (b) Proud
 (c) Polite  (d) Humble
Answer: (d)

1089. John usually goes to work ____ bus.
(a) by   (b) in  (c) on    (d) with
Answer: (a)


1090. She proved herself very ____ in Chess.
(a) adopt   (b) adapt 
(c) adept  (d) None of these
Answer: (c)

1091. The word ‘ecstasy’ means:
(a) Great sorrow (b) Great happiness
(c) Hope (d) Faith
Answer: (b)

1092. A speech delivered without any previous preparation:
(a) Extempore (b) Maiden
(c) Prologue (d) Spinster
Answer: (a)

1093. If dogs bark; then sparrows ___.
(a) scream   (b) talk 
(c) twitter   (d) roar
Answer: (c)

1094. A person who hates the institution of marriage:
(a) Misogynist (b) Misologist
(c) Misogamist (d) Misnomer
Answer: (c)

1095. The opposite of ‘Attach’:
(a) Abstract   (b) Detach
(c) Attend  (d) Match
Answer: (b)

1096. If they really tried, they _____ the prize.
(a) will win (b) can win
(c) could win (d) could have won
Answer: (c)

1097. ‘Diffident’ best means:
(a) not confident (b) difficult
(c) different (d) bold
Answer: (a)

1098. I shall be there _____ 4p.m. on Friday.
(a) on    (b) in   (c) at   (d) upon
Answer: (c)

1099. The idiom ‘to blow one’s own trumpet’ means:
(a) to give up music
(b) to shout at somebody
(c) to sing one’s own praises
(d) to be very ambitious
Answer: (c)

1100. The house is ___the lake.
(a) besides  (b) beside
(c) there  (d) between
Answer: (b)

1101. ‘To take to heart’ means:
(a) To be encouraged (b) To grieve over
(c) To like (d) To hate
Answer: (b)

1102. Choose the correctly spelt word:
(a) Diologue (b) Scissors
(c) Giraff (d) Humourous
Answer: (b)

1103. ‘Virtous’ means:
(a) Unreal  (b) Real 
(c) Morally good  (d) Sudden
Answer: (c)

1104. You can rely ____ Divya. She always keeps her promises.
(a) with    (b) by    (c) at     (d) on
Answer: (d)

1105. There is no doubt, ____?
(a) isn’t there (b) is there
(c) was there (d) wasn’t there
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment