LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 38

1106. The meaning of ‘Sanitise’:
(a) Pleasant (b) Disinfect
(c) Pious (d) Crazy
Answer: (b)

1107. ‘To be above board’ means:
(a) to have a good height  (b) to be honest in any business deal
(c) to have no doubts (d) try to be beautiful
Answer: (b)

1108. All of us must endeavour to____ the miseries of poor.
(a) augment (b) elaborate
(c) discourage (d) mitigate
Answer: (d)

1109. Lack of enough blood:
(a) Allergy (b)  Anaemia
(c)Insomnia (d) Amnesia
Answer: (b)

1110. If you run away from justice or law, you are called a____.
(a) Cynic   (b) Murderer
(c) Usurer  (d) Fugitive
Answer: (d)

1111. The sound made by monkeys:
(a) Chatter   (b) Grunt  
(c) Bray  (d) Yelp
Answer: (a)

1112. ‘To be at sea’ means:
(a) To punish (b) ill feeling
(c) cause of dispute (d) Confused
Answer: (d)

1113. A bad workman blames his _____.
(a) stars   (b)  tools  (c)  master   (d)  wife
Answer: (b)

1114. The noun form of ‘applaud’:
(a) Applause (b) Applandment
(c)  Application (d)   Appliancee
Answer: (a)


1115.   The man became nervous  because it was the first speech delivered by him.  Select the one word for the words underlined:
(a) Maiden (b) Matin
(c) Malign (d) Manacle
Answer: (a)

1116. Nobody was flirting with my boyfriend, _______?
(a) were they (b) was they
(c) wasn’t they (d)  aren’t they
Answer: (a)

1117. Paris is ____ the river Seine.
(a) at   (b) in   (c) on (d) None of these
Answer: (c)

1118. ‘Pot-luck dinner’ means dinner where:
(a) everybody brings something to eat
(b) everybody pays for food
(c) where only soup is served
(d) people eat and play games at the same time
Answer: (a)

1119. Choose the word opposite in meaning to the word ‘MAMMOTH’:
(a) Quiet (b) Significant
(c) Huge (d)  Small
Answer: (d)

1120. West Bengal ____ plentiful rainfall and is consequently a very green part of the country.
(a) misses (b) receives
(c) regrets (d) expects
Answer: (b)

1121. What would you like to drink _____ your meal?
(a) at (b) by
(c) with (d)  about
Answer: (c)

1122. A block of residential flats ___ coming up near our house.
(a) are (b) is
(c) have been (d) have
Answer: (b)

1123. Choose the word which best expresses the meaning of the word ‘EMULATE’:
(a) Echo (b) Mimick
(c) Imitate (d)  Simulate
Answer: (c)

1124.Treatment by means of exercise and massage:
(a) Chemotherapy (b) Psychotherapy
(c) Hydrotherapy (d) Physiotherapy
Answer: (d)

1125. It was nice ____ Anitha to let us stay in her flat.
(a) of   (b) in  (c) with (d)  by
Answer: (a)

1126. The weather has turned very _____
(a) warmly (b) warm
(c) warmth (d) warmful
Answer: (b)

1127. Policemen riding on motor cycles as guards to a VIP:
(a) Outriders (b) Servants
(c) Commandos (d) Attendants
Answer: (a)

1128. The antonym of ‘Professional’:
(a) Amateur (b) Tradesman
(c) Labour (d) Customer
Answer: (a)

1129. The meaning of ‘Rivalled’:
(a) Hatred (b) Revised
(c) Competed (d) Contradicted
Answer: (c)

1130. The correctly spelt word is:
(a) Envirenment (b) Enveronment
(c) Environment (d) Environmant
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment