LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 39

1131. He _____ students to make use of their leisure time fully in the reconstruction of rural India:
(a) exhorted (b) acclaimed
(c) projected (d) ridiculed
Answer: (a)

1132. Choose the correctly spelt word:
(a) Fution  (b) Fusion
(c) Feusion  (d)  Fussion
Answer: (b)

1133. The meaning of ‘ Veracity’:
(a) Greediness (b) Speed
(c) Truthfulness (d)  Commitment
Answer: (c)

1134. The king as well as his courtiers ____ hanged to death.
(a) are   (b) was    (c) were   (d) have
Answer: (b)

1135. Necessity is the mother of_____.
(a) credit  (b) invention
(c) borrowing  (d) robbery
Answer: (b)

1136. Choose the one which best expresses the meaning of the word ‘CANDID’:
(a) Sweet   (b) Dishonest
(c) Frank  (d) Able
Answer: (c)

1137. The word meaning ‘tolerate’ is:
(a) endure (b) enormous
(c) eternal  (d) emphasise
Answer: (a)

1138. I shall go there ____ you like it or not.
(a) if   (b) but   
(c) before (d) whether
Answer: (d)

1139. One who speaks less:
(a) Intestate (b) Reticent
(c) Fatalist  (d) Veteran
Answer: (b)


1140. We are driving ____ a tunnel.
(a) beyond (b) above
(c) through (d) in between
Answer: (c)

1141. The opposite of ‘Wholesale’:
(a) Retail  (b) Factory
(c) Profit  (d) Cheap
Answer: (a)

1142. I am content ___ what I have.
(a) for   (b) with   (c) to (d)  in
Answer: (b)

1143. Synonym for the word ‘Impertinent’:
(a) Thoughtless (b) Irritable
(c) Impudent (d) Sceptical
Answer: (c)

1144.  Which means ‘dead lock’?
(a) En masse (b) En route
(c) Magnum opus (d) Impasse
Answer: (d)

1145. One who goes on foot:
(a) Pedant  (b) Vendor
(c) Pedestrian  (d) Truant
Answer: (c)

1146. Arun was very helpful.  I thanked ___ him ___ everything he had done.
(a) to, for (b) No preposition, for
(c) to, by (d)  for, to
Answer: (b)

1147. Tending to move away from the centre or axis:
(a) Centripetal  (b) Awry
(c) Axiomatic (d) Centrifugal
Answer: (d)

1148. ‘Bridle’ means:
(a) Connected with marriage(b) Rein
(c) Fragile (d)  Rigid
Answer: (b)

1149. Which is most nearly similar in meaning as the word ‘ADVERSE’:
(a) Favourable (b) Helpful
(c) Conflicting (d)  Co-operating
Answer: (c)

1150. Which is most nearly opposite in meaning as the word ‘DEVOTE’:
(a) Assign  (b) Allot  
(c) Apply  (d) Desecrate
Answer: (d)

1151. He did nothing but ____.
(a) read   (b) reading 
(c) to read (d) None of these
Answer: (a)

1152. The policeman on duty asked the boy to stay away from the spot (Choose the one which best expresses the meaning of the idiom/phrase underlined):
(a) keep on  (b) run away 
(c) keep away (d) keep up
Answer: (c)

1153. Choose the wrongly spelt word:
(a) Ludicrous  (b) Luceed 
(c) Lullaby (d) Luggage
Answer: (b)

1154. Would you like ______ wine with your meal?
(a) a lot   (b) any   (c) some    (d) all
Answer: (c)

1155. He was made ____ the room.
(a) leave   (b) to leave  
(c) left   (d) None of these
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment