LATEST

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 4


91. The sun ….. when I got up.
(a) rose (b) had risen
(c) is rising (d) would risen
Answer: (b)

92. This is the car …… my brother bought last week.
(a) what  (b) whom (c) if (d)  which
Answer: (d)


93. We should help ___ poor.
(a) a (b) this (c) the (d) an
Answer: (c)

94. What time…….?
(a) is it (b) it is (c) is now (d) now
Answer: (a)

95. Which is the sentence similar in meaning to “The Ganges is the holiest river in India’?
(a) No other river in India is as holy as the Ganges.
(b) The Ganges is a holy river
(c) The Ganges is the holier river
(d) The Ganges is holier than many rivers
Answer: (a)


96. Which of the following is wrongly spelt?
(a) Reciept (b) Neurology
(c) Pneumonia (d) Lieutenant
Answer: (a)

97. Even though it was hard at first , I came ____ the work in the factory.
(a) to enjoy (b) enjoyed
(c) enjoying (d) enjoys
Answer: (a)

98. How …. they beat an innocent child:
(a) should  (b) may  (c) might (d) dare
Answer: (d)

99. The patient is sinking. There is ……. a doctor can do to help him.
(a)little  (b) a little (c) much (d) enough
Answer: (a)

100. To make one feel less tired:
(a) Retire (b) Exhaust
(c) Suffer (d) Refresh
Answer: (d)


101. We thought that she _____ the job.
(a) gets (b) is getting
(c) would get (d) will get
Answer: (c)

102. He tried to avoid ____ my question.
(a)to answer (b) answering
(c) to be answered (d) None of these
Answer: (b)

103. Select the word opposite in meaning to ‘AUDACITY’?
(a)Quivering (b) Cowardice
(c) Bravado (d) Conciseness
Answer: (b)

104. He became the Governor of a province _____
(a)at times (b) little by little
(c) by and large (d) in the course of time
Answer: (d)

105. Which word is correctly spelt?
(a)Deceptive (b) Deseptive
(c) Dezeptive (d) Diseptive
Answer: (a)

106. I don’t have enough money to pay ___ the bill.
(a)at (b) for
(c) with (d) No preposition needed
Answer: (d)

107. He ____ to find a job, but he had no luck.
(a)tried hard (b) tried hardly
(c) hardly tried (d) None of these
Answer: (a)


108. Choose the word which best expresses the meaning of the word ‘GENIAL’:
(a)Cordial (b) Unselfish
(c) Careful (d) Specific
Answer: (a)

109. The police fired at random at the violent crowd and several persons lost their lives (Choose the one which best expresses the meaning of the underlined phrase/idiom):
(a)Intentionally (b) Unwillingly
(c) Aimlessly (d) Pointedly
Answer: (c)

110. There are many ____ in our society.
(a)costs (b) casts
(c) castes (d) costal
Answer: (c)


111. A journey of a thousand miles begins with a _____.
(a)single step (b) leap step
(c) firm step (d) slow step
Answer: (a)

112. Habitually silent or talking little:
(a)Synoptic (b) Unequivocal
(c) Taciturn (d)  Servile
Answer: (c)

113. I paid a bus ____ of twenty rupees to reach the central park.
(a)fair (b) feir
(c) fere (d) fare
Answer: (d)

114. ‘To catch a tartar’ means:
(a)To deal with a person who is more than one’s match
(b) To meet with disaster
(c) To catch a dangerous person
(d)  To trap wanted criminal with great difficulty
Answer: (c)

115. Which means ‘doing something that could lead to a negative or dangerous result’?
(a)Play with fire (b) Hit below the belt
(c) Between devil and deep sea  (d) Nodded off
Answer: (a)

116. This tank _____ contain 500 litres of water.
(a)has (b) can
(c) could (d) will
Answer: (b)

117. It was _____ that made the football fan attack the policeman.
(a)Dutch courage (b) in high spirits
(c) French leave (d) None of these
Answer: (a)

118. Choose the correct form:
(a) Disappearanse (b) Disappeerance
(c) Disappearence (d)  Disappearance
Answer: (d)

119. This is the _____ for a new school.
(a)site (b) cite
(c) Sight (d) sitte
Answer: (a)

120. _____ rose is a _____ beautiful flower.
(a)A,a (b) The, a
(c) The, the (d) A,the
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment