LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 40

1156. Choose the word which best expresses the meaning of the word ‘INDICT’:
(a) Implicate  (b) Elude
(c) Manifest (d)  Charge
Answer: (d)

1157. Which is the correctly spelt word?
(a)Oilment (b) Oinment
(c) Ointment (d) Oailment
Answer: (c)

1158. To renounce a high position of authoritarian control:
(a) Abduct  (b) Abdicate
(c) Abandon  (d)  Abort
Answer: (b)

1159. We checked ___ the hotel as soon as we arrived.
(a) into   (b) in   (c) on (d) onto
Answer: (a)

1160. If you work beyond your capacity, you will naturally  feel ____.
(a) drowsy   (b) confident
(c) giddy  (d) tired
Answer: (d)

1161. Choose the word opposite in meaning to the word ‘INVINCIBLE’:
(a) Small (b) Vulnerable
(c) Invisible (d) Reachable
Answer: (b)

1162. Don’t lose patience, things will improve by and by (Choose the one which best expresses the meaning of the underlined phrase/idiom):
(a) Gradually (b) Finally
(c) Soon (d) Unexpectedly
Answer: (a)

1163. In Britain we drive ____ the left.
(a) in   (b) at   (c) on   (d) while
Answer: (c)

1164. Familiarity breeds ____
(a) friendship (b) respect
(c) obedience (d)  contempt
Answer: (d)


1165. The meaning of ‘DERISION’:
(a) Humiliation (b) Ridicule
(c) Embarrassment (d)  Condemnation
Answer: (b)

1166. The meaning of the word ‘Destitute’:
(a) Backward (b) Poor
(c) Resourceless (d) Diseased
Answer: (c)

1167. Choose the correctly spelt word:
(a) Caimpagn (b) Compaign
(c) Campaine (d) Campaign
Answer: (d)

1168. That which cannot be avoided:
(a) Invincible (b) Insatiable
(c) Inimitable (d) Inevitable
Answer: (d)

1169. He has a deep distrust ___ his neighbours.
(a) of    (b) with    (c) for     (d) by
Answer: (a)

1170. ____ Union of domestic servants was formed in Delhi:
(a) An   (b) A  (c) The (d) No article needed
Answer: (b)

1171. Select the correctly spelt word:
(a) Disiplin (b) Discipline
(c) Disciplin (d) Dissipline
Answer: (b)

1172. I have a huge teak tree in my compound, the leaves of ____ are very broad.
(a) whom   (b) what  
(c) when  (d) which
Answer: (d)

1173. In many countries poor children face a grim ____ for existence.
(a) struggle  (b) attempt
(c) efforts  (d) toil
Answer: (a)

1174. I saw Vijay ___ a concert on Sunday.
(a) at   (b) on    (c) in   (d) to
Answer: (a)

1175. ‘Homage’ means:
(a) Poverty (b) Excessive humility
(c) Respect and reverence (d) Insincere flattery
Answer: (c)

1176. A code of _____.
(a) Stamps (b) stars
(c) sailors (d) laws
Answer: (d)

1177. Extermination of a race or community by mass murder:
(a) Fratricide (b) Genocide
(c) Uxoricide (d) Regicide
Answer: (b)

1178. There was ____ accident as I was going ___ home last night.
(a) a,a (b) an, the  (c) an, a
(d) an, no preposition
Answer: (d)

1179. The scenery of Kashmir is worth ____.
(a) to see  (b) to be seen
(c) seen  (d) seeing
Answer: (d)

1180. We _____ to the station by taxi, because it was raining.
(a) have to go (b) had to go
(c) are going  (d) will go
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment