LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 41

1181. Sony’s English is very ____, although she makes quite a lot of mistakes.
(a) complete  (b) fluent
(c) nervous  (d)  careful
Answer: (b)

1182. She has not come yet,____?
(a) has she (b) hasn’t she
(c) is she (d) isn’t she
Answer: (a)

1183. The word opposite in meaning to ‘GLORIOUS’:
(a) Painful (b) Humiliating
(c) Cowardly (d) Sad
Answer: (b)

1184. He believes in the policy of making hay while the sun shines (Choose the one which best expresses the meaning of the underlined phrase/idiom):
(a) Giving bribes to get his works done
(b) Seeking advice from one and all
(c) Helping those who help him
(d)  Making the best use of a favourable situation
Answer: (d)

1185. Choose the word with incorrect spelling:
(a) Separation (b) Seminar
(c) Emulate (d) Eradicate
Answer: (d)

1186. To talk much without coming to the point:
(a) Verbosity (b) Circumlocution
(c) Garrulous (d) Loquacious
Answer: (b)

1187. The meaning of ‘ALERT’:
(a) Energetic (b) Intelligent
(c) Watchful (d)  Observant
Answer: (c)

1188. ‘I ate a banana’ is the active form of:
(a) A banana has eaten by me
(b) I was eaten by a banana
(c) A banana was eaten by me
(d)  I had been eaten a banana
Answer: (c)

1189. While I was writing the letter I (hear) a knock on the door (Use the correct form of verb given in bracket):
(a) hearing (b) was hearing
(c) heard (d) had heard
Answer: (c)


1190. Choose the word opposite in meaning to the word ‘INNOCENT’:
(a) Corrupt   (b) Deadly 
(c) Sinful  (d)  Guilty
Answer: (d)

1191. Point out the nearest antonym of the word ‘Censured’:
(a) Rebuked (b) Condemned
(c) Criticised (d) Complimented
Answer: (d)

1192. I apologised ____ Radha _____ keeping her waiting so long.
(a) to, for   (b) with, by  
(c) to, in  (d) for, to
Answer: (a)

1193. ‘To blaze a trail’ means:
(a) To blow the trumpet  (b) To be annoyingly noisy
(c) To initiate work in a movement (d) To be vehemently opposed
Answer: (c)

1194. Choose the word opposite in meaning to the word ‘Luminous’:
(a) Delectable (b) Lucid
(c) Distasteful (d) Gloomy
Answer: (d)

1195. The Ganga is _____ rivers in India.
(a) the holiest of all the (b) holiest
(c) the holy (d) the holiest one
Answer: (a)

1196. It’s cold today. Don’t go out _____ a coat.
(a) at     (b) by   
(c) with   (d) without
Answer: (d)

1197. ‘To call it a day’ means:
(a) To initiate proceedings (b) To conclude proceedings
(c) To work throughout the day (d)  None of these
Answer: (b)

1198. Choose the word opposite in meaning to the word ‘DISCORD’:
(a) Harmony  (b) Serenity
(c) Acceptance  (d) Placidity
Answer: (a)

1199. The _____ of our civilization from an agricultural society to today’s complex industrial world was accompanied by war.
(a) adjustment (b) migration
(c) metamorphosis (d)  route
Answer: (c)

1200. The teacher decided to split the class ___ four groups.
(a) into   (b) to   (c) at    (d) by
Answer: (a)

1201. Select the correctly spelt word:
(a) Arguement (b) Argument
(c) Argumment (d) Argumennt
Answer: (b)

1202. The government must ___ all resources of energy:
(a) collect   (b) gather  
(c) muster  (d) harness
Answer: (d)

1203. The meaning of ‘CANTANKEROUS’:
(a) Cancerous (b) Ferocious
(c) Quarrelsome (d) Fissiparous
Answer: (c)

1204. He lost control of the car and crashed ____ a wall.
(a) into   (b) with  (c) to   (d)  on
Answer: (a)

1205. Choose the word which is most opposite  in  meaning to the word ‘ACQUIRED’:
(a) Grabbed   (b) Freed  
(c) Stopped  (d) Lost
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment