LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 42

1206. Shyam is taller than ______.
(a) me    (b) I   (c) mine (d) my
Answer: (b)

1207. Choose the correct form:
(a) Attatchable (b) Attachible
(c) Attachable (d) Atchatable
Answer: (c)

1208. One who does not believe in God:
(a) Pagan (b) Atheist
(c) Charlatan (d) Pedant
Answer: (b)

1209. The phrase ‘Let off’ means:
(a) to excuse from penalty (b) extinguish
(c) refuse (d) to explain clearly
Answer: (a)

1210. Birds live ____ insects.
(a) with   (b) on  (c) in (d) for
Answer: (b)

1211. The government rejected all the demands
(Replace the word underlined with the right phrase)
(a) put out (b) turned down
(c) made out (d) Gave out
Answer: (b)

1212. The synonym of ‘Conversant’:
(a) familiar (b) Pleasant
(c) Ignorant (d) Intelligent
Answer: (a)

1213. I shall avail _____ of your advice.
(a) him (b) me
(c) yourself (d) myself
Answer: (d)

1214. Choose the correctly spelt word:
(a) Forty (b) Fourty
(c) Forti (d) Fourti
Answer: (a)


1215. The word ‘ADEPT’ means:
(a) Expert (b) Explain
(c) Adore (d) Adjust
Answer: (a)

1216. A Baker’s dozen means:
(a) Twelve (b) Charity
(c) Thirteen (d) Allowance
Answer: (c)

1217. One who studies insects:
(a) Archaelogist (b) Entomologist
(c) Botanist (d) Curator
Answer: (b)

1218. The audience _____ at the end of the drama.
(a) praised (b) appreciated
c) apprised (d) applauded
Answer: (d)

1219. He _____his matriculation examination in 2016.
(a) passed (b) obtained
(c) performed (d) Completed
Answer: (a)

1220. The opposite of ‘Benevolent’?
(a) Malevolent (b) Bonafide
(c) Fertile (d) Ugly
Answer: (a)

1221. A style full of words:
(a) Verbose (b) Complicated
(c) Hard (d) Bombastic
Answer: (a)

1222. The word ‘Authentic’ means:
(a) Brilliant (b) Charming
(c) Diplomatic (d) True
Answer: (d)

1223. The opposite of ‘AFFINITY’:
(a) Infinity (b) Love
(c) Hatred (d) Ability
Answer: (c)

1224. The idiom ‘Within an ace of’:
(a) Very nearly (b) Very distant
(c) Very familiar (d) Very slowly
Answer: (a)

1225. I cannot approve ___ her conduct.
(a) of    (b) with   (c) by (d) to
Answer: (a)

1226. Either John or Gopal _____ taken my book.
(a) have   (b) are   (c) is   (d) has
Answer: (d)

1227. Killing of one’s own mother:
(a) Uxoricide (b) Sororicide
(c) Fratricide (d) Matricide
Answer: (d)

1228. The synonym of ‘Apex’:
(a) Turn (b) Top
(c) Sad (d) Bottom
Answer: (b)

1229. He left the book ____ the telephone.
(a) besides (b) around
(c) beside (d) at
Answer: (c)

1230. That which cannot be taken by force of arms:
(a) indefatigable (b) invincible
(c) infallible d) impregnable
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment