LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 43

1231. People make vine ____ grapes.
(a) for    (b) by    (c) from (d) with
Answer: (c)

1232. The word opposite in meaning to the word
‘DILIGENCE’:
(a) Laziness (b) Industry
(c) Assiduity (d) Activity
Answer: (a)

1233. A decision on which one cannot go back:
(a) Infrangible (b) Infallible
(c) Irrevocable (d) Incorrigible
Answer: (c)

1234. The phrase ‘Take in ‘ means:
(a) to deceive (b) go forward
(c) to give back (d) endure
Answer: (a)

1235. The scientific study of the normal function in living systems:
(a) Biology (b) Zoology
(c) Physiology (d) Anatomy
Answer: (c)

1236. He is ___ for his evil deeds.
(a) famous (b) noted
(c) celebrated (d) notorious
Answer: (d)

1237. The collective noun for ‘Cattle’:
(a) bunch (b) bevy
(c) hive (d) herd
Answer: (d)

1238. The word opposite in meaning to the word
‘VINDICATION’:
(a) Justification (b) Exoneration
(c) Accusation (d) Support
Answer: (c)

1239. He was pleased ___ the boy.
(a) with    (b) on   (c) over (d) of
Answer: (a)


1240. He discussed the matter ____ the phone.
(a) at    (b) over    (c) upon (d) in
Answer: (b)

1241. Man does not live by ____ alone.
(a) diet    (b) food  (c) bread (d) meals
Answer: (c)

1242. The idiom ‘To hit the nail on the head’ means:
(a) Say exactly the right thing (b) Apply unfair tactics
(c) Kill somebody (d) To apologize
Answer: (a)

1243. The word ‘ABSTAIN’ means:
(a) Dirty (b) Manage
(c) Receive (d) Keep away
Answer: (d)

1244. Aeroplanes are kept in___
(a) Dockyard (b) Velodrome
(c) Aerodrome (d) Hangars
Answer: (d)

1245. The countryside is suited ___ healthy life:
(a) for    (b) with  (c) at   (d) in
Answer: (a)

1246. He will resign _____his post
(a) in (b) on
(c) from   (d) no preposition needed
Answer: (d)

1247. Find the correctly spelt word:
(a) Occurrence (b) Occurance
(c) Occurrance (d) Occurrence
Answer: (a)

1248. The sun ___ at six this morning.
(a) raised (b) rose
(c) aroused (d) arose
Answer: (b)

1249. Choose the mis-spelt word:
(a) Accessible (b) Permissible
(c) Inimitable (d) Irresistable
Answer: (d)

1250. _____ funny you are!
(a) How (b) What
(c) Who (d) Which
Answer: (a)

1251. _____ the dog, the boy ran away.
(a) Saw (b) Seen
(c) Seeing (d) Sees
Answer: (c)

1252. Express one’s opinion without evidence or full knowledge:
(a) Specify (b) Speculate
(c) Concede (d) Sensing
Answer: (b)

1253. The police accused him ____ murder.
(a) with    (b) by   (c) for   (d) of
Answer: (d)

1254. Metals _____ when they are heated.
(a) contract (b) relax
(c) project (d) Expand
Answer: (d)

1255. The synonym of ‘Audacious’:
(a) Useless (b) Foolish
(c) Bold (d) Crazy
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment