LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 44

1256. The opposite of ‘Indigenous’:
(a) Exotic (b) Aboriginal
(c) Allopathic (d) Superfluous
Answer: (a)

1257. Pick out the incorrectly spelt word:
(a) Excellant (b) President
(c) Recommend (d) Comment
Answer: (a)

1258. To make something more important than it really:
(a) Excess (b) Elaborate
(c) Stress upon (d) Exaggerate
Answer: (d)

1259. To surprise somebody greatly
(a)Appraise (b) Antonyms
(c) Astonish (d) Reveal
Answer: (c)

1260. He spends hours looking ___ the birds.
(a) to    (b) for    (c) at (d) in
Answer: (c)

1261. He would not have written this if he _____ the news.
(a) would not hear
(b) would not have heard
(c) had not been heard
(d) had not heard
Answer: (d)

1262. The collective noun for ‘mountains’:
(a) block (b) chain
(c) cluster (d) constellation
Answer: (b)

1263. He took ____ with his work.
(a) troubles (b) pains
(c) leave (d) rest
Answer: (b)

1264. The synonym of ‘Precarious’:
(a) Nervous (b) Studious
(c) Dangerous (d) Unusually clever
Answer: (c)


1265. He is intelligent enough ____ first class.
(a) to get (b) got
(c) gets (d) None of these
Answer: (a)

1266. I prefer coffee ____ tea.
(a) than    (b) to   (c) and (d) for
Answer: (b)

1267. Pride goes before a ____
(a) fall (b) leaf
(c) jump (d) humility
Answer: (a)

1268. Few people knew that answer, ____ they?
(a) do   (b) does   (c) did   (d) would
Answer: (c)

1269. The synonym of ‘Serious’:
(a) Grief (b) Grave
(c) Peculiar (d) Savage
Answer: (b)

1270. To lead somebody to do something:
(a) Persuade (b) Placate
(c) Persecute (d) Pretend
Answer: (a)

1271. He congratulated me ____ my success in the selective test.
(a) for (b) upon
(c) on (d) at
Answer: (c)

1272. The collective noun for ‘lions’:
(a) pack (b) flock
(c) pride (d) troop
Answer: (c)

1273. The feminine gender of ‘Colt’:
(a) Filly (b) Hind
(c) Goose (d) Ewe
Answer: (a)

1274. He filled the glass with water to the ____.
(a) margin (b) edge
(c) brim (d) rim
Answer: (c)

1275. The synonym of ‘Ambiguous’:
(a) Skillful (b) Crafty
(c) Unclear (d) Dangerous
Answer: (c)

1276. Divide the sweets _____ the three boys:
(a) between (b) among
(c) with (d) at
Answer: (b)

1277. Choose the opposite of “Despair”:
(a) Misery (b) Impair
(c) Hope (d) Shame
Answer: (c)

1278. His sister is lost ___ all sense of shame.
(a) to    (b) from  (c) of (d) off
Answer: (a)

1279. A polite or gentle way of saying something nasty.
(a) Idiom (b) Phrase
(c) Euphemism (d) Antonym
Answer: (c)

1280. Something is wrong _____ him.
(a) by   (b) with  (c) at (d) of
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment