LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 45

1281. You should adapt yourself ____ the conditions of this place:
(a) in    (b) on   (c) about (d) to
Answer: (d)

1282. The collective noun for ‘soldiers’:
(a) crew (b) constellation
(c) fleet (d) sheaf
Answer: (a)

1283. I can write a book ____ grammar
(a) on    (b) in   (c) about (d) of
Answer: (a)

1284. The word ‘He’ is a:
(a) noun (b) adjective
(c) pronoun (d) conjunction
Answer: (c)

1285. The synonym of ‘Exorbitant’:
(a) Suitable (b) Miserly
(c) Calculating (d) Excessive
Answer: (d)

1286. Choose the misspelt word:
(a) Analize (b) Argument
(c) Assistant (d) Comparative
Answer: (a)

1287. The idiom ‘From hand to mouth’ means:
(a) Live without saving money
(b) Face the problem
(c) Donate one’s assets
(d) None of these
Answer: (a)

1288. They have finished the job, _____?
(a) haven’t they (b) have they
(c) did they (d) hadn’t they
Answer: (a)

1289. ____ is the theory that actions are right because they are useful.
(a) Authoritarianism (b) Pragmatism
(c) Machiavellism (d) Utilitarianism
Answer: (d)


1290. He goes ___ school at 9 a.m. every day.
(a) to (b) with
(c) for (d) by
Answer: (a)

1291. The room was filled ____ smoke.
(a) with (b) for
(c) in (d) on
Answer: (a)

1292. Give the meaning of the phrase ‘get at‘:
(a) pass (b) rise
(c) reach (d) to make progress
Answer: (c)

1293. Find the correctly spelt word:
(a) Concious (b) Consious
(c) Conscious (d) Concsious
Answer: (c)

1294. The feminine gender of ‘Bachelor’:
(a) Widower (b) Widow
(c) Spinster (d) Nun
Answer: (c)

1295. I can’t help you _____ you tell me the truth.
(a) unless (b) if
(c) but (d) as if
Answer: (a)

1296. I request you to ____ your crime.
(a) agree (b) confess
(c) pardon (d) submit
Answer: (b)

1297. A child of unusual or remarkable talent:
(a) Prodigy (b) Freak
(c) Marvel (d) None of these
Answer: (a)

1298. I have some acquaintance ____ Tamil language.
(a) at (b) for
(c) with (d) to
Answer: (c)

1299. We must ____ to the authority.
(a) bend (b) surrender
(c) subdue (d) submit
Answer: (d)

1300. A true patriot is always loyal ____ his country.
(a) for (b) to
(c) about (d) on
Answer: (b)

1301. I advised him to work hard____ he should fail:
(a) lest (b) from
(c) for (d) till
Answer: (a)

1302. She was accustomed ___ the moods of her husband:
(a) of (b) to
(c) with (d) about
Answer: (b)

1303. He _____ his father:
(a) takes after (b) give out
(c) pass by (d) turn over
Answer: (a)

1304. I was delighted ___ his unexpected arrival:
(a) at (b) for
(c) of (d) with
Answer: (a)

1305.He is senior ____ me, though he is younger.
(a) than (b) from
(c)in (d) to
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment