LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 46

1306. A person having profound knowledge:
(a) Intelligent (b) Wise
(c) Scholar (d) None of these
Answer: (c)

1307.Monkeys live ___ trees.
(a) on (b) in
(c) upon (d) by
Answer: (b)

1308.Find the correctly spelt word:
(a) Miscellaneous (b) Miscalanous
(c) Missellenious (d) Miselenious
Answer: (a)

1309.I am fed up ___ staying this place:
(a) at (b) on
(c) for (d) with
Answer: (d)

1310.The opposite of ‘Generous’:
(a) Foolish (b) Lavish
(c) Miserly (d) Bright
Answer: (c)

1311.‘Elucidate’ means:
(a) to evade
(b) to make something clear by explaining
(c) to remove of get rid of
(d) make week
Answer: (b)

1312.India was dragged ____ the second World War without the consent of her
people:
(a) to (b) in
(c) into (d) for
Answer: (c)

1313.I wish I _____  taller.
(a) would be (b) could be
(c) had been (d) were
Answer: (d)

1314.The word ‘Martinet’ means:
(a) Lazy person (b) Strong person
(c) Strict disciplinarian (d) Authoritarian
Answer: (c)


1315. The opposite of ‘FLEXIBLE”:
(a) Soft (b) Strong
(c) Harsh (d) Rigid
Answer: (d)

1316. The idiom ‘To stand one’s ground’ means:
(a) Remain firm (b) Play well
(c) To cheat somebody (d) To spend lavishly
Answer: (a)

1317. Choose the misspelt word:
(a) Superintendent (b) Persistent
(c) Resistent (d) Perseverance
Answer: (c)

1318. He is good ___ driving:
(a) in (b) on
(c) at (d) about
Answer: (c)

1319. The collective noun for ‘sheep’:
(a) shoal (b) flock
(c) swarm (d) crowd
Answer: (b)

1320. ‘Duality’ means:
(a)  the State of having two parts or aspects
(b) a fight between two warriors
(c) a wrestling competition
(d) a state of being not certain
Answer: (a)

1321. Let us begin ____ a new chapter.
(a) by (b) with
(c) from (d) over
Answer: (b)

1322. A person who readily believes others is ___ one:
(a) Credulous (b) Credible
(c) Creditable (d) Sensible
Answer: (a)

1323. The meaning of “Mild”:
(a) Strong (b) Wild
(c) Hard (d) Gentle
Answer: (d)

1324. This brand of motor cycle is quite inferior ___ that one.
(a) over (b) with
(c) to (d) than
Answer: (c)

1325.Choose the correct word:
(a) Accommodation (b) Acommodation
(c) Acomodation  (d) Accommodashan
Answer: (a)

1326.Mahathma Gandhi ____ in 1948.
(a) had been killed (b) has been killed
(c) was killed (d) is killed
Answer: (c)

1327.Please stop _____, you are disturbing the others in the library.
(a) talk (b) talks
(c) have talk (d) talking
Answer: (d)

1328.The foreigner had _____ get foot on the street when he was knocked down
by a car.
(a) as soon as (b) almost
(c) hardly (d) no sooner
Answer: (c)

1329.He _____ for Delhi last Sunday.
(a) leaves (b) left
(c) has left (d) will leave
Answer: (b)

1330.The sun_____  at six this morning.
(a) rose (b) raised
(c) arose (d) aroused
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment