LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 47

1331.The synonym of ‘Winsome’ is:
(a) Charming (b) Barbarous
(c) Prosper (d) Instruct
Answer: (a)

1332.Which is the correctly spelt word?
(a) Ameeba (b) Amoeba
(c) Ameiba (d) Amieba
Answer: (b)

1333.We _____ how to solve the problem.
(a) did do (b) tell
(c) don’t know (d) told
Answer: (c)

1334.Nehru was fond _____ children.
(a) for (b) on
(c) of (d) at
Answer: (c)

1335.The synonym of ‘Frankness’:
(a) Seldom (b) Selfish
(c) Sincerity (d) Sinfulness
Answer: (c)

1336.Choose the correctly spelt word:
(a) Pricision (b) Precision
(c) Presision (d) Precition
Answer: (b)

1337.The meaning of ‘Predilection’:
(a) Preference (b) Worry
(c) Weakness (d) Intelligence
Answer: (a)

1338.A period of thousand years.
(a) Century (b) Millennium
(c) Era (d) None of these
Answer: (b)

1339._____ of those people have you met before?
(a) How many (b) How often
(c) How much (d) How long
Answer: (a)


1340.The meaning of ‘Brevity’:
(a) Exaggeration (b) Conciseness
(c) Elaboration (d) Length
Answer: (b)

1341.Camels are peculiarly adapted ___ life in desert.
(a) for (b) to
(c) by (d) in
Answer: (a)

1342.He insists ___ leaving immediately.
(a) on (b) at
(c) with (d) none of these
Answer: (a)

1343.He has put _____ the meeting.
(a) up (b) off
(c) away (d) out
Answer: (b)

1344.Choose the word opposite to the word ‘Balance’:
(a) Unbalance (b) non balance
(c) Imbalance (d) Misbalance
Answer: (c)

1345.The meaning of ‘Hiatus’:
(a) Nothingness (b) Gap
(c) Emptiness (d) Absense
Answer: (b)

1346.The synonym of ‘SUCCULENT’:
(a) Wicked (b) Anxious
(c) Concise (d) Juicy
Answer: (d)

1347.‘Pathetic’ means:
(a) Emphatic (b) Systematic
(c) Aggressive (d)Pitiful
Answer: (d)

1348.Have complete trust _____ god.
(a) for (b) on
(c) in (d) upon
Answer: (c)

1349.The antonym of ‘antipathy’ is:
(a) Telepathy (b) Hatred
(c) Sympathy (d) Empathy
Answer: (c)

1350.The synonym of ‘excuse’ is:
(a) Accuse (b) Condone
(c) Condemn (d) Charge
Answer: (b)

1351.‘Aggravate’ means:
(a) to falsify (b) to praise
(c) to make better (d) to make worse
Answer: (d)

1352. Sulphur dioxide is composed _____ sulphur and oxygen.
(a) from (b) with
(c) to (d of
Answer: (d)

1353.The noun form of ‘advise’:
(a) advise (b) advice
(c) Advize (d) none of these
Answer: (b)

1354.I will think ____ the matter
(a) about (b) of
(c) in (d) on
Answer: (a)

1355.The opposite of ‘SUCCULENT’:
(a) Dry (b) Juicy
(c) Fresh (d) Curved
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment