LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 48

1356.The opposite of ‘Latter’:
(a) Former (b) Earlier
(c) Before (d) Neutral
Answer: (a)

1357.The phrase ‘Set out’ means:
(a) start (b) extinguish
(c) to deceive (d) refuse
Answer: (a)

1358.The opposite of ‘Frequent’:
(a) Rare (b) Unusual
(c) Few (d) None of these
Answer: (a)

1359.The boy failed _____ the home work.
(a) to be done (b) doing
(c) at doing (d) to do
Answer: (d)

1360.The patient was breathing _____ difficulty.
(a) of (b) against
(c) with (d) on
Answer: (c)

1361.The synonym of ‘contrary’:
(a) Competent (b) Opposite
(c) Same (d) Blunder
Answer: (b)

1362.He _____ by his uncle.
(a) was helped (b) helps
(c) helped (d) will help
Answer: (a)

1363.The antonym of ‘ruthless’ is:
(a) Thoughtless (b) Ruthful
(c) Heartless (d)Merciful
Answer: (d)

1364.Something that calms nerves:
(a) Stimulant (b) Sedative
(c) Stagnate (d) Sanctify
Answer: (b)


1365.In which part of the sentence is the mistake?
(a)Much unknown plants/
(b)and animals are disappearing /
(c)as the tropical forests/
(d)are destroyed.
Answer: (a)

1366.Act fast as time is ______.
(a) running over (b) running up
(c) running out (d) None of these
Answer: (c)

1367.As the ascent was very steep,   _____ could climb it.
(a) few (b) a few
(c) the few (d) none of these
Answer: (a)

1368.In your examination you should not write anything irrelevant _____ the
question.
(a) with (b) of
(c) to (d against
Answer: (c)

1369.The opposite of the word ‘analyse’ is:
(a) Expand (b) Curtail
(c) Synthesize (d) Reveal
Answer: (c)

1370.‘Emancipate’ means:
(a) make free (b) participate
(c) arrest (d) make a man of
Answer: (a)

1371.The correctly spelt word is:
(a) Simulteneous (b) Saimultaneous
(c) Simultaneous (d) Simultanios
Answer: (c)

1372.The best candidate should be appointed _____ the post.
(a) from (b) to
(c) of (d) on
Answer: (b)

1373._____ is he upto?
(a) Who (b) How
(c) Which (d) What
Answer: (d)

1374.The synonym of ‘Obstinate’ is:
(a) Exact (b) Strange
(c) Stern (d)  Stubborn
Answer: (d)

1375.Please ask _____.
(a) Whether the train is likely to be late
(b) Whether is the train likely to be late
(c) Whether the train was likely to be late
(d) Whether was the train likely to be late
Answer: (a)

1376. He _____ very quickly when I met him yesterday.
(a) was walking (b) walks
(c) has walked (d) has been walking
Answer: (a)

1377.John and Tom are good friends, the former is very stout, and the ____ is slim.
(a) last (b) later
(c) latter (d) None of these
Answer: (c)

1378.The African elephant is confined ____ Central Africa:
(a) in (b) to
(c) within (d) from
Answer: (b)

1379.An event that will happen soon:
(a) Imminent (b) Damn sure
(c) Immense (d) Immutable
Answer: (a)

1380.This news is _____  good to be true.
(a) too (b) much
(c) very (d) enough
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment