LATEST

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 5


121. The boy comes from an AFFLUENT family (Select the antonym of the word given in CAPITAL letters)
(a)Poor (b) Ordinary
(c) Infamous (d) Backward
Answer: (a)

122. The synonym of ‘Inquisitive’ is:
(a)Curious (b) Mature
(c) Brilliant (d) Complex
Answer: (a)


123. Violation of something holy and sacred:
(a)Pollution (b) Pilferage
(c) Sacrilege (d) Pittance
Answer: (c)

124. The meaning of  ‘Remorse’:
(a)Regret (b) Reproduce
(c) Reduce (d) Reserve
Answer: (a)

125. The phrase that means ‘extreme happiness’:
(a)Baker’s dozen (b) By and large
(c) Takes the bun (d) Cloud nine
Answer: (d)


126. The rain didn’t stop us ____ enjoying our holiday.
(a)with (b) to
(c) for (d)  from
Answer: (d)

127. He was there but I avoided ____ him.
(a)to see (b) to be seen
(c) seeing (d) None of these
Answer: (c)

128. ____ union is strength.
(a)The (b) an
(c) a (d) No article
Answer: (d)

129. ‘Indelible’ means:
(a)That which cannot be believed
(b) That cannot be tired out
(c) That cannot be rubbed out
(d) That cannot be destroyed
Answer: (c)

130. You need a lot of experience ____ do this job.
(a)to (b) for
(c) by (d)   from
Answer: (a)

131. India’s attitude towards China has all along been pusillanimous (select the word which conveys almost the same meaning as italicized word)
(a)Superficial (b) Generous
(c) Subversive (d) Faint hearted
Answer: (d)

132. The giving of special favour by a person in high position to his relatives:
(a)Nepotism (b) Chauvinism
(c) Vandalism (d) Incest
Answer: (a)

133. The doctor gave him an injection to _____ the temperature.
(a) put down (b) get down
(c) bring down (d) take down
Answer: (c)

134. It has been raining in Kerala _____ six months.
(a) since (b) by
(c) for (d) from
Answer: (c)

135. The opposite of ‘Advance’:
(a) Follow (b) Remain
(c) Retreat (d) Repel
Answer: (c)


136. It is natural ___man to make mistakes.
(a) that (b) about
(c) in (d) for
Answer: (d)

137. All that glitters is not ____
(a) silver (b) gold
(c) copper (d) alloy
Answer: (b)


138. Identify the conjunction in the given sentence: I ran fast but missed the train.
(a) but (b) ran
(c) fast (d) the
Answer: (a)

139. Killing of one’s own wife is known as:
(a) Homicide (b) Infanticide
(c) Genocide (d) Uxoricide
Answer: (d)

140. The meaning of ‘Duel’:
(a) Combat (b) Double
(c) Purpose (d) Dutiful
Answer: (a)


141. Choose the word which is a feminine gender:
(a) Actor (b) Hero
(c) Niece (d) Milkman
Answer: (c)

142. Choose the word which is nearest in meaning to the key word ‘NADIR’:
(a) Difficult obstacle (b) Lowest point
(c) Anniversary (d) Largest number
Answer: (b)

143. Which is opposite in meaning to ‘Fidelity’?
(a)Disloyalty (b) Diligent
(c) Sincerity (d) Freud
Answer: (a)

144. ‘Red-letter day’ means:
(a)Holiday (b) A special day
(c) A day on which accident happened (d) Independence day
Answer: (b)

145. In which part of the sentence is the mistake?
(a) Everyone/ (b)of my friends/
(c)own/ (d) a car.
Answer: (c)

146. Give one word for ‘non professional or unpaid’:
(a) Stoic (b) Amateur
(c) Alma mater (d)  Taciturn
Answer: (b)

147. Select the correctly spelt word:
(a)Eroneous (b) Erronius
(c) Erroneous (d) Erraneous
Answer: (c)

148. When I first met him, he _____ in a hotel.
(a)had been working (b) has been working
(c) was working (d) worked
Answer: (c)

149. ‘To end in fiasco’ means:
(a) Complete success
(b) Complete failure
(c) Complete blunder
 (d) Highly profitable
Answer: (b)

150. ‘I bought a book’ is the active form of:
(a) A book was bought by me
(b) I was bought by a book
(c) A book has been bought
(d) A book was bought by me
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment