LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 50

1406.OFFICIOUS means:
(a) Dealing with the office work
(b) Office routine
(c) To hinder smooth working
(d) Too eager to help or advise
Answer: (d)

1407.Which of these is a correct plural form?
(a) Informations (b) Louse
(c) Formulae (d) Sheeps
Answer: (c)

1408.‘A GRASS WIDOW’ means :
(a) A young widow
(b) Widow who has illicit relations with men
(c) A working old woman
(d) A woman whose husband is temporarily away from her
Answer: (d)

1409.The idiom ‘To eat the humble pie’ means:
(a) To apologize in a humble manner
(b) To eat beyond one’s capacity
(c) Eat nothing 
(d) Eat delicious food
Answer: (a)

1410.Choose the correct form of the word:
(a) Contagious (b) Contageous
(c) Contegeous (d) Contegious
Answer: (a)

1411.What are the ____ causes of the war:
(a) economics (b) economical
(c) ecologic (d) economic
Answer: (d)

1412.Choose the correctly spelt word:
(a) Venjence (b) Vengeance
(c) Vengence (d) Venchence
Answer: (b)

1413.The meaning of ‘Vanquish’:
(a) Conquer (b) Revenge
(c) weak (d) kill
Answer: (a)

1414.‘Quire’ means:
(a) band of singers in a church (b) 24 sheets of paper
(c) queue in a shop (d) a celebration
Answer: (b)


1415.One who leaves one’s country and settles in another.
(a) Refugee (b) Emigrant
(c) Banish (d) Patriot
Answer: (b)

1416.Choose the correctly spelt word:
(a) Governer (b) Governor
(c) Govorner (d) Govornor
Answer: (b)

1417.Which phrase means ‘extinguish’?
(a) Put across (b) Put out
(c) Put up (d) Turn in
Answer: (b)

1418.The synonym of ‘Recollect’:
(a) Collect (b) Pack
(c) Remember (d) Forget
Answer: (c)

1419.The phrase ‘the fourth estate’ conveys more or less the same meaning as:
(a) A dense forest (b) The press
(c) Grave yard (d) The parliament
Answer: (b)

1420.Choose the correctly spelt word:
(a) Skilfull (b) Skillfull
(c) Skillful (d) Skilful
Answer: (d)

1421Dead body of a human being:
(a) Corps (b) Crops
(c) Corpse (d) None of these
Answer: (c)

1422.‘Throw cold water on’ means:
(a) Reject (b) Refuse
(c) Discourage (d) Encourage
Answer: (c)

1423.The judge acceded ____ his request:
(a) with (b) against
(c) to (d) for
Answer: (c)

1424.Choose the correctly spelt word:
(a) Grammer (b) Gramer
(c) Gramar (d) Grammar
Answer: (d)

1425.The wind blew ______  the leaves fell.
(a) when (b) with
(c) and (d) so
Answer: (c)

1426.This pond is flooded with water because it ______ continuously for the
last three days.
(a) was rained (b) have been raining
(c) has been raining (d) had rained
Answer: (c)

1427.Holding an office without any remuneration.
(a) Honourable (b) Sinecure
(c) Hononary (d) Mercenary
Answer: (c)

1428.The collective noun for ‘robbers’:
(a) troupe (b) gang
(c) board ‘(d) team
Answer: (b)

1429.I cannot agree ____ your proposal.
(a) to (b) with
(c) with (d) by
Answer: (a)

1430.The word that is more or less similar in meaning to ‘SOLACE’:
(a) Sleep (b) Relaxation
(c) Holiday (d) Consolation
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment