LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 51

1431.The opposite of ‘Gather’:
(a) Admire (b) Disperse
(c) Collect (d) Give
Answer: (b)

1432.The feminine gender of ‘Drake’:
(a) Duke (b) Filly
(c) Hind (d) Duck
Answer: (d)

1433.A person who always believe that the worst will happen is called____
(a) an optimist (b) a victim
(c) a pessimist (d) A villain
Answer: (c)

1434.I have not slept ____ yesterday.
(a) for (b) from
 (c) since (d) by
Answer: (c)

1435.Of the two leading parties _____ party got a majority in the election:
(a) no (b) which
(c) neither (d) either
Answer: (c)

1436.Choose the correctly spelt word:
(a) Accademy (b) Academy
(c) Acadamy (d)  Accadamy
Answer: (b)

1437.Science is full ___ wonders.
(a) with (b) by
(c) off (d) of
Answer: (d)

1438._____ come to my rescue I would have been killed by the bandits.
(a) If he did not (b) If he would not
(c) Had he not (d) He having not
Answer: (c)

1439.The meaning of ‘Make out’:
(a) Read (b) Build
(c) Understand (d) Recognise
Answer: (c)


1440.‘To eat like a horse’ means:
(a) eat too much (b) eat nothing
(c) eat other’s food (d) steal the food of others
Answer: (a)

1441.Commencement of words with the same letter:
(a) Alliteration (b) Synonym
(c) Pangram (d) Rhyme
Answer: (a)

1442.We must —— ourselves to our circumstances.
(a) adopt (b) adapt
(c) adept (d) affect
Answer: (b)

1443.Which pair is incorrect?
(a) Ear-Auricular (b) Eye-Occular
(c) Heart-Cardiac (d) Mouth-Nasal
Answer: (d)

1444.We must have _____ to good books.
(a) axes (b) access
(c) excess (d) axis
Answer: (b)

1445.Place for keeping birds:
(a) Cage (b) Kennel
(c) Aviary (d) Aquarium
Answer: (c)

1446.The situation of the riot-torn district is now _____ :
(a) neutral (b) natural
(c) normal (d) notional
Answer: (c)

1447.He was arrested, and now out on_____.
(a) custody (b) bale
(c) bail (d) none of the above
Answer: (c)

1448.They are not _____  all the facts.
(a) beware of (b) aware for
(c) aware of (d) beware for
Answer: (c)

1449.If you had helped him, he ___ his work.
(a) could complete (b) could have completed
(c) completed (d) none
Answer: (b)

1450.By this time tomorrow, I ______ this job.
(a) will finish (b) shall finish
(c) will have finished (d) will be finishing
Answer: (c)

1451.‘Onerous’ means:
(a) Needing to get effort (b) Nebulous
(c) Not clear (d) Emotional
Answer: (a)

1452.The policeman _____ the thief:
(a) ceased (b) seized
(c) catched (d) caused
Answer: (b)

1453.A specialist in skin and its diseases:
(a) Nephrologist (b) Dermatologist
(c) Cardiologist (d) Gynaecologist
Answer: (b)

1454.Rising prices ______ immediate measures:
(a) call over (b) call for
(c) call in (d) call forth
Answer: (b)

1455.Which word means ‘understand fully’:
(a) apprehend (b) pretend
(c) discuss (d) comprehend
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment