LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 52

1456.The word wrong in spelling among the following :
(a) Caravan (b) Catastrophy
(c) Cognizant (d) Consequence
Answer: (b)

1457.The opposite of ‘Wander’:
(a) Run (b) Walk
(c) Settle (d) Roam
Answer: (c)

1458.I am sorry _____  his misfortune.
(a) for (b) about
(c) to (d) on
Answer: (a)

1459.Ganesh _____ come here every day:
(a) always (b) often
(c) hardly (d) used to
Answer: (d)

1460.The political party needs workers to _____ votes during the election
campaign (select the most appropriate word):
(a) canvas (b) collect
(c) gather (d) canvass
Answer: (d)

1461.your intimacy ____ her may lead to a scandal:
(a) with (b) at
(c) to (d) for
Answer: (a)

1462.Identify the wrongly spelt word:
(a) Deceive (b) Receive
(c) Conceive (d) Releive
Answer: (d)

1463.Milk is good ___ drink
(a) for (b) to
(c) in (d) of
Answer: (b)

1464.He has hardly _____ money.
(a) any (b) some
(c) a little (d) a lot of
Answer: (a)


1465.He cannot win the race ____ fast he runs.
(a) whichever (b) however
(c) whatever (d) wherever
Answer: (b)

1466.The meaning of ‘Frailty’:
(a) Boldness (b) Weakness
(c) Beauty (d) Truth
Answer: (b)

1467.The opposite of ‘Repulsive’:
(a) Smooth (b) Attractive
(c) Excessive (d) None of these
Answer: (b)

1468.People speak English all ____ the world.
(a) for (b) by
(c) with (d) over
Answer: (d)

1469.He always quarrels ___ his classmates.
(a) with (b) for
(c) at (d) to
Answer: (a)

1470.The meaning of “Complement”:
(a) to flatter (b) duplicate
(c) enlarge (d) make complete
Answer: (d)

1471.He disposed ____ his old car:
(a) off (b) in
(c) on (d) of
Answer: (d)

1472.Since 1980 women’s fashions ______ a lot.
(a) changed (b) have changed
(c) are changing (d) will have changed
Answer: (b)

1473.Hundred rupees ______  all that he wants.
(a) are (b) were
(c) was (d) is
Answer: (d)

1474.One who supports the claims of women for rights:
(a) Womanish (b) Feminist
(c) Pessimist (d) Feminize
Answer: (b)

1475.Please wait ____  I am ready.
(a) as (b) as long
(c) till (d) after
Answer: (c)

1476.Many a life ____ lost in the ship wreck.
(a) were (b) has been
(c) have been (d) are
Answer: (b)

1477.The visitor was given a warm welcome on his _____
(a) arrive (b) arriving
(c) arrived (d) arrival
Answer: (d)

1478.The antonym of ‘PARSIMONIOUS’:
(a) Hereditary (b) Selfish
(c) Religious (d) Generous
Answer: (d)

1479.Velu Thampy Dalawa _____ a brave fight against British Army
(a) Put up (b) Put off
(c) Put in (d) Put down
Answer: (a)

1480.The synonym of ‘Zenith’:
(a) Nadir (b) Summit
(c) Victory (d) Success
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment