LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 53

1481.Select the synonym of ‘Aromatic’:
(a) Romantic (b) Hateful
(c) Fragrant (d) Noisy
Answer: (c)

1482.He is fond ___ music.
(a) with (b) at
(c) of (d) by
Answer: (c)

1483.The hunter killed a tiger ___ one shot.
(a) by (b) at
(c) with (d) none of these
Answer: (c)

1484.All his remarks were meant to ___ the reputation and honour enjoyed by the minister.
(a) Arrogate (b) Surrogate
(c) Provocatory (d) Derogate
Answer: (d)

1485.It _____ rain this evening.
(a) can (b) may
(c) could (d) is
Answer: (b)

1486.The opposite of ‘secular’:
(a) religious (b) blasphemy
(c) pagan (d) tolerant
Answer: (a)

1487.Father shall return ——— an hour.
(a) during (b) at
(c) within (d) in
Answer: (c)

1488.Which pair is incorrect?
(a) Earth-Terrestrial (b) Sun-Solar
(c) Moon-Celestial (d) Hell-Infernal
Answer: (c)

1489.Come what may I shall adhere _____ my principles.
(a) with (b) to
(c) on (d) upon
Answer: (b)


1490.The expression denotes ‘unprincipled methods adopted to win support’:
(a) Horse play (b) Horse trading
(c) Horse man (d) A dark horse
Answer: (b)

1491.All the money ___ kept in the locker.
(a) have been (b) were
(c) is (d) are
Answer: (c)

1492.Which one of the following is not a synonym of ‘Abridge’:
(a) shorten (b) condense
(c) summorise (d) connect
Answer: (d)

1493.The adverb of ‘brave’ is:
(a) Bravery (b) Brave
(c) Bravo (d) Bravely
Answer: (d)

1494.The phrase ‘Root out’ means:
(a) Destroy completely (b) Form roots
(c) Give strong support (d) Search for something
Answer: (a)

1495.It has been raining in Kerala _____ six months.
(a) since (b) by
(c) for (d) from
Answer: (c)

1496.Choose the word which is nearest in meaning to the key word ‘NADIR’:
(a) Difficult obstacle (b) Lowest point
(c) Anniversary (d) Largest number
Answer: (b)

1497.Identification of disease by means of symptoms.
(a) Diagnosis (b) Discover
(c) Detest (d) Understand
Answer: (a)

1498.Little progress has been made, ___it ?
(a) has (b) haven’t
(c) hadn’t (d) didn’t
Answer: (a)

1499.Killing of one’s own wife is known as:
(a) Homicide (b) Infanticide
(c) Genocide (d) Uxoricide
Answer: (d)

1500.The collective noun for ‘monkeys’:
(a) herd (b) troop
(c)collection (d) company
Answer: (b)

1501.An honest man is _____ noblest work of God.
(a) a (b) an
(c) the (d) are
Answer: (c)

1502.The word wrong in spelling among the following :
(a) Hurricain (b) Misanthrope
(c) Obesity (d) Panacea
Answer: (a)

1503.His negligence of duty will be ____ to his promotion.
(a) complimental (b) determinant
(c) incremental (d) detrimental
Answer: (d)

1504.There were ______ telephone booths around, so that the old one is closed.
(a) few (b) a little
(c) a few (d) little
Answer: (c)

1505.The train was coming, the supervisor ______ the workers to stop working on rail.
(a) called off (b) called in
(c) called away (d) called out
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment