LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 54

1506.The ‘adverb’ among these words is:
(a) Quickly (b) Boost
(c) Harsh (d) Glow
Answer: (a)

1507.It is so dark that _______.
(a) I can’t see nothing
(b) I can see nothing
(c) I couldn’t see nothing
(d) I could see nothing
Answer: (b)

1508.Able to use the left hand and right hand equally well:
(a) Ambhivert (b) Ambivalent
(c) Ambidextrous (d) Ambitious
Answer: (c)

1509.Which one is ‘singular form’?
(a) data (b) datum
(c) crises (d) criteria
Answer: (b)

1510.We deal ___ imported clothes:
(a) for (b) in
(c) with (d) from
Answer: (b)

1511.The synonym of the word ‘ABANDON’:
(a) Remember (b) Forsake
(c) Admit (d) Refrain
Answer: (b)

1512.The word “Extempore” means:
(a) Exquisite (b) Dear
(c) Perfect (d) without preparation
Answer: (d)

1513.All that glitters is not ____
(a) silver (b) gold
(c) copper (d) alloy
Answer: (b)

1514.The antonym of ‘Dismiss’ is:
(a) discharge (b) Disprove
(c) Repeal (d) Reinstate
Answer: (d)


1515.Papparazzi means:
(a) Hater of women
(b) Male features appears in women
(c) Reporters of yellow journals
(d) Photographers
Answer: (c)

1516. It has been raining _____ 4 o’ clock.
(a) since (b) from
(c) for (d) till
Answer: (a)

1517.The word ‘amiable’ means:
(a) lovable (b) suitable
(c) real (d) silly
Answer: (a)

1518.The antonym of ‘deficit’ is:
(a) credit (b) debit
(c) surplus (d) inflate
Answer: (c)

1519.The word ‘Barbarous’ means:
(a) uncivilized (b) unfounded
(c) liberal (d) huge
Answer: (a)

1520.The news ____ not make me sad.
(a) do (b) does
(c) has (d) have
Answer: (b)

1521.____ European country has taken over the firm where I work.
(a) The (b) An
(c) A (d) None of these
Answer: (c)

1522.This is the boy____ all praise.
(a) whose (b) whom
(c) who (d) whoever
Answer: (b)

1523.There won’t be any trouble,_____?
(a) will there (b) shall there
(c) won’t there (d) can’t there
Answer: (a)

1524.The young one of cat:
(a) calf (b) puppy
(c) cub (d) kitten
Answer: (d)

1525.Bulls_____.
(a) grunt (b) bleat
(c) bellow (d) buzz
Answer: (c)

1526.The opposite of ‘dense’ is:
(a) thick (b) small
(c) sparse (d) none of these
Answer: (c)

1527.Iron as well as coal ———— in India.
(a) found (b) is found
(c) are found (d) None of these
Answer: (b)

1528.It is natural ___man to make mistakes.
(a) that (b) about
(c) in (d) for
Answer: (d)

1529.A bird in hand is better than two in the .......
(a) town (b) village
(c) bush (d) river
Answer: (c)

1530.The synonym of ‘Condense’ is:
(a) digest (b) console
(c) condemn (d) verdict
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment