LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 55

1531.The idiom ‘To make both ends meet’:
(a) To compromise with the enemy  (b) To live with one’s salary
(c) To confess (d) To keep one’s promise
Answer: (b)
  
1532.Hundred miles _____ not a great distance
(a) is (b) were
(c) are (d) have
Answer: (a)

1533.The opposite of ‘Advance’:
(a) Follow (b) Remain
(c) Retreat (d) Repel
Answer: (c)

1534.Identify the conjunction in the given sentence: I ran fast but missed the
train.
(a) but (b) ran
(c) fast (d) the
Answer: (a)

1535.The meaning of ‘Duel’:
(a) Combat (b) Double
(c) Purpose (d) Dutiful
Answer: (a)

1536.Choose the word which is a feminine gender:
(a) Actor (b) Hero
(c) Niece (d) Milkman
Answer: (c)

1537.Donkeys _____.
(a) chatter (b) coo
(c) bray (d) mew
Answer: (c)

1538.Jayan said something (Choose the question)
(a) What did Jayan say?
(b) What does Jayan say?
(c) What Jayan say?
(d) What has Jayan said?
Answer: (a)

1539.Fish is reared in:
(a) stream (b) river
(c) sea (d) aquarium
Answer: (d)


1540.The antonym of  ‘SAVOURY’:
(a) Unpalatable (b) Apathetic
(c) Clandestine (d) Pliant
Answer: (a)

1541.‘Please help me’ this is an _____ sentence.
(a) assertive (b) imperative
(c) exclamatory (d) interrogative
Answer: (b)

1442.This drink is made ____ fresh fruit and sugar:
(a) from (b) of
(c) in (d) with
Answer: (a)

1543.None of the workmen arrived in time,_____? (use tag)
(a) didn’t they (b) did they
(c) weren’t they (d) were they
Answer: (b)

1544.‘at logger heads’ means:
(a) at harmony (b) in anger
(c) in dispute (d) in mirth
Answer: (c)

1545.The police was uncertain about the motive _____ the crime.
(a) to (b) for
(c) on (d) over
Answer: (b)

1546.The word “Delicacy” means:
(a) Shy (b) Weakness
(c) Sensitive (d) Thin
Answer: (b)

1547.The judge finds him guilty ___ murder.
(a) with (b) by
(c) at (d) of
Answer: (d)

1548.The doctor gave him an injection to _____ the temperature.
(a) put down (b) get down
(c) bring down (d) take down
Answer: (c)

1549.The synonym of ‘Disrespect’:
(a) Suspect (b) Irreverence
(c) Revise (d) Appreciate
Answer: (b)

1550.The word ‘Porous’ is a:
(a) noun (b) gerund
(c) adjective (d) conjunction
Answer: (c)

1551.The synonym of ‘Agile’:
(a) Lively (b) Tired
(c) Aged (d) Careful
Answer: (a)

1552.Time ____ all sorrows:
(a) heels (b) heals
(c) heel (d) heal
Answer: (b)

1553.A patriot is one who love ____ country.
(a) one’s (b) his
(c) their (d) its
Answer: (b)

1554.They availed themselves ___ every opportunity to speak English.
(a) for (b)at
(c) in (d) of
Answer: (d)

1555.A person who writes or speaks several languages:
(a) Philologist (b) Pluralist
(c) Philatelist (d) Polyglot
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment