LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 56

1556.The idiom that means ‘Face the problem” is:
(a) Lick the dust (b) Catch the bull by the horns
(c) Break the ice (d) The last straw
Answer: (b)

1557.Don’t bother ____ these trivial matters:
(a) in (b) about
(c) on (d) for
Answer: (b)

1558.The past tense of ‘go’:
(a) went (b) gone
(c) get (d) got
Answer: (a)

1559.You will come with us, ____?
(a) Won’t you (b) Will you
(c) Can’t you (d) Would you
Answer: (a)

1560.Pick out the correctly spelt word:
(a) Fourty (b) Seperate
(c) Secratary (d) Curriculum
Answer: (d)

1561.The antonym of ‘Repulsion’:
(a) Despair (b) Compulsion
(c) Attraction (d) Dispel
Answer: (c)

1562.The opposite of ‘Converge’:
(a) Diverge (b) Conclude
(c) Compose (d) Conceive
Answer: (a)

1563.The collective noun for ‘stars’:
(a) congregation (b) constellation
(c) collection (d) chain
Answer: (b)

1564.One who does not believe in God is known as:
(a) Marxist (b) Pessimist
(c) Optimist (d) Atheist
Answer: (d)


1565.Choose the grammatically correct sentence:
(a) I, You and Kishore will stay together
(b) You,I and Kishore will stay together
(c) You, Kishore and I will stay together
(d) I, You and Kishore will staying together
Answer: (c)

1566.A motor car is kept in a
(a) garage (b) hangar
(c) hall (d) open space
Answer: (a)

1567._____ a good film on TV yesterday.
(a) There was (b) There is
(c) There has been (d) There had been
Answer: (a)

1568.The chief minister with two of his ministers _____ here.
(a) are (b) were
(c) is (d) have been
Answer: (c)

1569.Young one of goat is:
(a) calf (b) kid
(c) colt (d) cub
Answer: (b)

1570.He got a car _____a motorbike
(a) as if (b) as well as
(c) even (d) as far as
Answer: (b)

1571.The thief ____  before the police arrived.
(a) was escaped (b) escaped
(c) has escaped (d) had escaped
Answer: (d)

1572.___ apple a day keeps ___ doctor away.
(a) The, the (b) A, a
(c) An, a (d) An, the
Answer: (d)

1573.He should be ashamed of ______
(a) his (b) he
(c) him (d) himself
Answer: (d)

1574.Don’t go out ___ you’ve combed your hair.
(a) as (b) while
(c) until (d) None of these
Answer: (c)

1575.___ beer is good for you.(Add suitable article)
(a) A (b) An
(c) The    (d) No article needed
Answer: (d)

1576.The meaning of ‘chew the cud’:
(a) to ruminate over the past (b) to eat slowly
(c) to enjoy   (d) to swallow a bitter pill
Answer: (a)

1577.Christmas comes once ___ year.
(a) The (b) an
(c) a        (d) No article needed
Answer: (c)

1578.The idiom ‘ivory tower’ approximately means:
(a) Expensive tower
(b) living on high places
(c) place out of touch with reality
(d) tower made of ivory
Answer: (c)

1579.It isn’t very warm today, _____ ?
(a) isn’t it (b) is it
(c) did it (d) was it
Answer: (b)

1580.The word most closely associated with HOSPITALITY
(a) hospital (b) doctor
(c) nurse (d) host
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment