LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 57

1581.I advised him ______.
(a) not resign his job (b) to not resign his job
(c) not to resign his job(d) to don’t resign his job
Answer: (c)

1582.A group of boys _____ singing since the morning.
(a) has been (b) have been
(c) are (d) are being
Answer: (a)

1583.The idiom ‘ A man of his word’ means:
(a) A talkative person
(b) One who keeps one’s promise
(c) A cunning person
(d) A charlatan
Answer: (b)

1584.The phrase ‘turn against’ means:
(a) betray (b) accept
(c) arrive (d) refuse
Answer: (a)

1585.God helps those who help _____.
(a) others (b) neighbours
(c) themselves (d) poor
Answer: (c)

1586.The synonym of ‘Pandemonium’:
(a) Great joy (b) Big crowd
(c) Noisy disorder (d) Musical instrument
Answer: (c)

1587.When fire broke out, the fire brigade was called to put ___ the fire.
(a) out (b) off
(c) down (d) away
Answer: (a)

1588.Someone who claims what he is not:
(a) Cunning (b) Hypocritical
(c) Hypercritical (d) Rebel
Answer: (b)

1589.Which one of the following is a masculine gender?:
(a) Sow (b) Witch
(c) Goose (d) Duke
Answer: (d)


1590.The phrase ‘turn down’ means:
(a) appear (b) accept
(c) reject (d) abolish
Answer: (c)

1591.The noun form of ‘invest’:
(a) investigation (b) investment
(c) invest (d) none of these
Answer: (b)

1592.The passive form of ‘My uncle helps me’:
(a) I am being helped by my uncle.
(b) I have been helped by my uncle
(c) I am helped by my uncle
(d) My uncle has been helped by me
Answer: (c)

1593.He attributed his success ___ pure luck.
(a) for (b) to
(c) by (d) with
Answer: (b)

1594.Students learn fast, if the teacher _____ competent.
(a) is (b) was
(c) will be (d) has been
Answer: (a)

1595.Why don’t you sit ____ me.
(a) close (b) beside
(c) along (d) next
Answer: (b)

1596.The masculine gender of ‘Niece’:
(a) Nun (b) Nephew
(c) Negro (d) Gander
Answer: (b)

1597.One who loves mankind:
(a) Philanthropist (b) Optimist
(c) Samaritan (d) Misanthrope
Answer: (a)

1598.The phrase ‘put off’ means:
(a) understand (b) extinguish
(c) postpone (d) abolish
Answer: (c)

1599.The word ‘Eliminate’ is a:
(a) noun (b) gerund
(c) verb (d) conjunction
Answer: (c)

1600.The water in the pond _____  last night.
(a) was freezing (b) had frozen
(c) had been freezing (d) froze
Answer: (d)

1601.When I reached everybody_____.
(a) was left (b) left
(c) had left (d) had been left
Answer: (c)

1602.The film received several Oscars ______?
(a) wasn’t it (b) did it
(c) didn’t it (d) had it
Answer: (c)

1603.The opposite of ‘accelerate’:
(a) stop (b) start
(c) decelerate (d) modify
Answer: (c)

1604.“How are your parents? I haven’t seen ___ for some time now!”
(a) they (b) their
(c) there (d) them
Answer: (d)

1605.We came across a friend of ___ at the football match yesterday.
(a) we (b) our
(c) ours (d) None of these
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment