LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 58

1606.She has not fully recovered ____ the shock.
(a) against (b) of
(c) from (d) off
Answer: (c)

1607.Which is correctly spelt?
(a) Adolecence (b) Adolescance
(c) Adolesence (d) Adolescence
Answer: (d)

1608.He rushed ____ my room.
(a) off (b) into
(c) away (d) within
Answer: (b)

1609.With the order of things reversed:
(a) Tete-a-tete (b) Rendezvous
(c) Vice versa (d) Vis-à-vis
Answer: (c)

1610.Choose the word which is nearest in meaning to the key word ‘CHARISMA’:
(a) Candour (b) Enormous excitement  
(c) Fraudulent use of power (d) Magnetic appeal
Answer: (d)

1611. The correctly spelt word:
(a) Nursary (b) Nursery
(c) Nursory (d) Nersery
Answer: (b)

1612. The mis-spelt word among the following
(a) Admission (b) Accomodation
(c) Administration (d) Commutation
Answer: (b)

1613. The noun form of ‘produce’ is:
(a) Productive (b) Producing
(c) Production (d) Producement
Answer: (c)

1614.The synonym of ‘bright’ is:
(a) Clean (b) Clear
(c) Clamber (d) Clamour
Answer: (b)


1615.The synonym of ‘Dignitary’ is:
(a) Prestige (b) Official
(c) Obligatory (d) Status
Answer: (b)

1616. My book is the old one; _____  is the torn one:
(a) Your (b) Yours
(c) The book of you (d) The book of your
Answer: (b)

1617.If she _____  a bird, she would fly.
(a) is (b) are
(c) were (d) was
Answer: (c)

1618.Choose the opposite of ‘Bold’:
(a) Understanding (b)Timid
(c) Strong (d) Cheerful
Answer: (b)

1619.Handwritten copy of a book:
(a) Typescript (b) Manuscript
(c) Transcription (d) Prescription
Answer: (b)

1620.Everyone is likely to make mistakes, _____?
(a) can they (b) isn’t he
(c) aren’t they (d) isn’t everyone
Answer: (c)

1621.Leela said ‘I wrote a letter’ (Change into indirect speech):
(a) Leela said that she wrote a letter
(b) Leela said that she has written a letter
(c) Leela said that she had written a letter
(d) Leela said that she was writing a letter
Answer: (c)

1622._____  you help me?
(a) May (b) Shall
(c) Will (d) Should
Answer: (c)

1623.One of the following words does not belong to the set:
(a) Happiness (b) Affection
(c) Quickness (d) Hatred
Answer: (c)

1624.When the boys _____ in the field, they heard an explosion.
(a) were playing (b) played
(c) have been playing (d) had been playing
Answer: (a)

1625.I am tired _____ working in the city and I have applied for a transfer.
(a) from (b) of
(c) with (d) by
Answer: (b)

1626.The opposite of the word ‘Praise’:
(a) Scold (b) Hate
(c) Condemn (d) Accuse
Answer: (c)

1627.MALADY means:
(a) illness (b) calamity
(c) music (d) misfortune
Answer: (a)

1628. Each of the students _____ done well.
(a) are (b) have
(c) were (d) has
Answer: (d)

1629.I hurt _____.
(a)   himself (b) myself
(c) yourself (d) yourselves
Answer: (b)

1630.A person who treats mental diseases is called:
(a) Physicist (b) Cardiologist
(c) Psychologist (d) Psychiatrist
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment