LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 59

1631.One of the players _____  in an accident.
(a) was injured (b) were injured
(c) injured (d) was injuring
Answer: (a)

1632.The opposite of ‘provocation’:
(a) vocation (b) pacification
(c) peace (d) destruction
Answer: (b)

1633.Choose the appropriate the word that has the similar meaning as the word ‘vent’:
(a) End (b) Stodge
(c) Opening (d) Past tense of go
Answer: (c)

1634.They will not come here tomorrow, _____ ?
(a) wasn’t they (b) will they
(c) wouldn’t they (d) isn’t it
Answer: (b)

1635.Which is correctly spelt?
(a) Mathmatics (b) Theorem
(c) Tution (d)  Biographi
Answer: (b)

1636.My uncle _____ to London ten years ago:
(a) has gone (b) went
(c) had gone (d) was gone
Answer: (b)

1637.The first person who _____ the question will be awarded the prize.
(a) answer (b) answered
(c) answers (d)  answering
Answer: (c)

1638.Many parents are blind _____ their children’s faults.
(a) about (b) for
(c) to (d) by
Answer: (c)

1639.The word ‘Alien’ means:
(a) Foreigner (b) Intelligent
(c) Insider (d) Noble
Answer: (a)


1640.Which of the following words spelt correctly?
(a) Cermonius (b) Ceremonious
(c) Ceremonius (d) Ceremonus
Answer: (b)

1641.She was struck _____ lightning.
(a) for (b) of
(c) by (d) with
Answer: (c)

1642.The boy’s attention was diverted _____ his studies.
(a) in (b) to
(c) on (d) from
Answer: (d)

1643.Choose the correct sentence from the following:
(a) I have written to him yesterday
(b) I wrote to him yesterday
(c) I will write to him yesterday
(d) I had written to him yesterday
Answer: (b)

1644.The little boy spent much of his money _____ sweets.
(a) on (b) in
(c) for (d) at
Answer: (a)

1645.Her mother works for _____ insurance company in Delhi.
(a) the (b) a
(c) an (d) all
Answer: (c)

1646.The opposite of the word ‘fragile’ is:
(a) Compact (b) Pompous
(c) Unbreakable (d) Flimsy
Answer: (c)

1647.Rashid was sorry when he _____ of your illness.
(a) heard (b) hearing
(c) will hear (d) shall hear
Answer: (a)

1648.You like vegetarian food,_____?
(a) do you (b) isn’t you
(c) aren’t you (d) don’t you
Answer: (d)

1649.The action of looking within or into one’s mind:
(a) Observation (b) Introspection
(c) Examination (d) Introvert
Answer: (b)

1650.Owing to the power cut in the area, factories are being forced to ___ men.
(a) throw away (b) send off
(c) put off (d) lay off
Answer: (d)

1651.The correctly spelt word is:
(a) SECRATARY (b) SECRETARY
(c) SECRATERY (d)  SECRETERY
Answer: (b)

1652.I saw a _____  of sheep grazing in the field:
(a) flock (b) herd
(c) group (d) pack
Answer: (a)

1653.How _____  is it since you left your house?
(a) far (b) long
(c) many (d) much
Answer: (b)

1654.Last year my father ____ a computer from England.
(a) purchase (b) bring
(c) brought (d) send
Answer: (c)

1655.Mohan has visited all the cities in Kerala since he _____ working in the road transport.
(a) had (b) has been
(c) having (d) had been
Answer: (b)

class="active"
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment