LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 6


151. A typical example or pattern of something.
(a) Paradox (b) Orbit 
(c) Paradigm (d) Excerpt
Answer: (c)

152. Find the correctly spelt word:
(a) Paradigam (b) Paradigom
(c) Paradigum (d)  Paradigm
Answer: (d)


153. He is innocent ____ the crime.
(a) at (b) by (c) with (d) of
Answer: (d)

154. Do not envious ____ brilliant students.
(a) about (b) off (c) of (d)  at
Answer: (c)

155. Either Ram ____ his brother has taken your bicycle.
(a) and (b) but (c) nor (d) or
Answer: (d)

156. India ____ her independence in 1947.
(a) won (b) has won (c) wins (d) have won
Answer: (a)


157. Once she was poor, so she knows what ______ is like.
(a) fortune (b) poverty (c) money (d) world
Answer: (b)

158. Pyrophobia means fear of:
(a) Fire (b) Darkness (c) Noise (d) Water
Answer: (a)

159. Find out which part of the sentence has an error?
(a) ‘Malgudi Days’ (b) have been made
(c) into a film (d) No error
Answer: (b)

160. Choose the word opposite in meaning to ‘PROFUSION’:
(a) Ample (b) Dearth (c) Plethora
Answer: (b)

161. (d)  Excess3. Delhi is ______ to Jaipur than Mumbai.
(a) near (b) nearer
(c) nearest (d) more near
Answer: (b)

162. He neither achieves victory nor deserves it
(Find out what type of sentence is this).
(a) Simple (b) Complex
(c) Compound (d) Compound-complex
Answer: (c)

163. I _____ my work by tomorrow.
(a) finish (b) have finished
(c) finished (d)  shall have finished
Answer: (d)

164. I _____ read ‘Chemmeen’.
(a) did (b) have (c) has (d) does
Answer: (b)

165. I _____ the job if you had paid me enough.
(a) will do (b) would do
(c) would have done (d) will have done
Answer: (c)


166. Write the synonym of the word ‘Benign’:
(a) Proudly (b) Kindly 
(c) Sadly (d)  Strongly
Answer: (b)

167. ‘Barring’ means:
(a) Excepting (b) Allowing
(c) Considering (d) Yielding
Answer: (a)


168. ‘To drive home’  means:
(a) To emphasise
(b) Back to original position
(c) To return to place of rest
(d) To find one's roots
Answer: (a)

169. In the sentence ‘I have seldom seen such large crowds’-the word ‘seldom’ means:
(a) often (b) sometimes (c) rarely (d)  frequently
Answer: (c)

170. What is the passive voice form of: This shop sells non-fiction books.
(a) Non-fiction books is sold in this shop
(b) Non-fiction books was sold in this shop
(c) Non-fiction books are sold in this shop
(d)  Non-fiction books were sold in this shop
Answer: (c)

171. Science of heredity:
(a) Hereditary (b) Genetics (c) Genesis (d) Inheritance
Answer: (b)


172. She _____ well.
(a) speak (b) speaking (c) to speak (d) speaks
Answer: (d)

173. Suffering is the inevitable consequence of bad deeds (Choose the word from those given which has the same meaning as the word given in italics).
(a) Unavoidable (b) Unnecessary
(c) Unkind (d)  Impossible
Answer: (a)

174. The teacher asked him whether he _____ give him the correct answer.
(a) will (b) could (c) can (d)  had
Answer: (b)

175. In which part of the sentence is the mistake?
(a) He         (b) has delivered
(c) a best speech (d) on the topic
Answer: (c)

176. ‘Nom de plume’ means:
(a) With equal pace (b) On the way
(c)  Without any definite date (d)  Pen name
Answer: (d)

177. A commonplace remark.
(a) Dialogue (b) Epigram
(c) Prologue (d) Platitude
Answer: (d)

178. A person who considers himself superior to others in culture and intellect:
(a) Fastidious (b) Highbrow
(c) Pragmatist (d) Pedant
Answer: (b)

179. A poem written on the death of someone loved and lost.
(a) Elegy (b) Ode (c) Sonnet (d) Epic
Answer: (a)

180. Spare the _____ and spoil the child.
(a) road (b) rhod (c) rode (d) rod
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment