LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 60

1656. The collective noun for ‘poems’:
(a) Anthology (b) Bouquet
(c) Cluster (d) Garland
Answer: (a)

1657.Meena is ____  SDO.
(a) a (b) an
(c) the (d) some
Answer: (b)

1658.Cry of an elephant:
(a) Bleat (b) Grunt
(c) Quack (d) Trumpet
Answer: (d)

1659. An elderly unmarried woman is called:
(a) Maid (b) Sycophant
(c) Spinster (d) Benefactor
Answer: (c)

1660.‘Not sure whether or not God exists’:
(a) Altruism (b) Atheism
(c) Agnosticism (d) Stoicism
Answer: (c)

1661.India expects _____ man to do his duty.
(a) all (b) any
(c) no (d) every
Answer: (d)

1662.Nobody answered it,_____?
(a) did he? (b) didn’t
(c) didn’t they (d) did they
Answer: (d)

1663.Make sure you close all the windows ___ it starts to rain.
(a) after (b) before
(c) for (d) None of these
Answer: (b)

1664.I cut ___ when I was peeling the potatoes.
(a) I (b) my
(c) me (d) myself
Answer: (d)


1665.The synonym of ‘SUMPTUOUS’:
(a) Lavish (b) Swampy
(c) Irritable (d) Meagre
Answer: (a)

1666.The performance passed _____  peacefully.
(a) off (b) over
(c) out (d) away
Answer: (a)

1667. _____  he does not return the books, he will not be awarded the certificates.
(a) If (b) Whether
(c) Lest (d) Unless
Answer: (a)

1668.Work hard lest you _____ fail.
(a) should (b) but
(c) not (d)    when
Answer: (a)

1669. ‘Inflexible’ means:
(a) Bitter (b) Sarcastic
(c) Good-natured (d) Rigid
Answer: (d)

1670.  ———— was a good ruler.
(a) The Queen Elizebeth I (b) Queen Elizebeth I
(c) A Queen Elizebeth I (d) None of these
Answer: (b)

1671.My purse has been missing ______ yesterday.
(a) till (b) from
(c) on (d) since
Answer: (d)

1672.‘Fable’ means:
(a) Invention (b) Table
(c) Tale (d) Epic
Answer: (c)

1673.She was so badly injured that she needed _____ care in the hospital.
(a) Extensive (b) Little
(c) Medical (d) Intensive
Answer: (d)

1674.Good teachers usually _____ bright pupils in their studies.
(a) enthrall (b) encourage
(c) engage (d) encroach
Answer: (b)

1675.All differences between nations and persons ______ amicably.
(a) should be settled (b) settle
(c) are settling (d) were settling
Answer: (a)

1676.‘Decease’ is the synonym of:
(a) Illness (b) Unfree
(c) Interval (d) Death
Answer: (d)

1677. The passive voice of ‘Close the door’ is:
(a) Let the door close (b) Let the door be closed
(c) Let the door closed (d) Let the door is closed
Answer: (b)

1678.Do not cry _____ split milk.
(a) over (b) at
(c) by (d) for
Answer: (a)

1679.I must go home _____ my mother will be worried.
(a) unless (b) lest
(c) or else (d) since
Answer: (c)

1680.Identify the mis-spelt word:
(a) Validation (b) Vascination
(c) Vacation (d) Vacillation
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment