LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 61

1681. The opposite of ‘Comfort’:
(a) Miscomfort (b) Discomfort
(c) Uncomfort (d) None of these
Answer: (b)

1682. The principal gave ———— the prizes.
(a) away (b) out
(c) over (d) way
Answer: (a)

1683. Select the correctly spelt word:
(a)Abbreveate (b)Abbreviate
(c) Abbriviate (d) Abreviate
Answer: (b)

1684. Do you object ———— my opening the window.
(a) to (b) with
(c) on (d) in
Answer: (a)

1685. India trades _____ the USA _____ sugar and jute:
(a) with, in (b) about, on
(c) from, on (d)  off, ever
Answer: (a)

1686.‘Collaborate’ means:
(a) Work together(b) to work together with a common aim
(c) Joint venture (d) Agreement
Answer: (b)

1687.Antonym of ‘Delicious:
(a) Agreeable (b) Unpalatable
(c) Enjoyable (d) Tasty
Answer: (b)

1688.This is for students _____ mother tongue is not English:
(a) that (b) whose
(c) whom (d) which
Answer: (b)

1689.The correctly spelt word is:
(a) Crusifixion (b) Crucifixion
(c) Crucifiction (d) Crusification
Answer: (b)


1690.The synonym of ‘Salute’ is:
(a) Pollute (b) Dilate
(c) Greet (d) March
Answer: (c)

1691.The antonym of ‘Genuine’ is:
(a) Fake (b) Famous
(c) Real (d) Original
Answer: (a)

1692.The room is _____ larger than the other:
(a) much (b) many
(c) very (d) more
Answer: (a)

1693.That which cannot be seen:
(a) Unseened (b) Visible
(c) Invisible (d) Opaque
Answer: (c)

1694.We are ____ from seeing the prisoner.
(a) affected (b) prevented
(c) punished (d) beaten
Answer: (b)

1695.Let Kamala and ____ try their luck.
(a) his (b) he
(c) him (d) None of these
Answer: (c)

1696.The field was even enough for the joggers to have their practice (select the synonym of the underlined word).
(a) plane (b) plaine
(c) plain (d) plan
Answer: (c)

1697.Having the habit of moving from one place to another in order to live there:
(a) Sedentary (b) Migratory
(c) Ruminant (d) Portable
Answer: (b)

1698.There are a lot of apples ____ those trees.
(a) on (b) in
(c) at (d) None of these
Answer: (a)

1699.Lakshmi has a bad memory. She can’t remember_____
(a) nothing (b) no-one
(c) anything (d) anybody
Answer: (c)

1700.Choose the word opposite in meaning to the word
‘Uninterrupted’:
(a) Debarred (b) Accorded
(c) Combined (d) Broken
Answer: (d)

1701.Select the correctly spelt word:
(a) Vigarous (b) Vigorus
(c) Vigourous (d)  Vigorous
Answer: (d)

1702.Which is opposite in meaning to ‘CHARMING’?
(a) Insolent (b) Indigent
(c) Repulsive (d) Handicapped
Answer: (c)

1703.A monument erected in honor of a person whose body is elsewhere:
(a) Epitaph (b) Cenotaph
(c) Carcass (d) Epilogue
Answer: (b)

1704.‘Once in a blue moon’means:
(a) Very rarely (b) Frequently
(c) Repeatedly (d) During night
Answer: (a)

1705.I am glad ____ the movie.
(a) to see (b) had been seen
(c) to have seen (d) to had seen
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment