LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 62

1706.Pick the correctly spelt word:
(a) Cannebalism (b) Cannebelism
(c) Cannebillism (d) Cannibalism
Answer: (d)

1707.I ____ all the books to the library last week.
(a) have returned (b) had returned
(c) returned (d) was returning
Answer: (c)

1708.‘Perseverance’ means:
(a) Steady effort (b) Ability of vision
(c) Tendency to be flexible (d) None of the above
Answer: (a)

1709.Web is to Spider as ____ is to Tiger.
(a) Forest (b) Lair
(c) Zoo (d) Hive
Answer: (b)

1710.Suma spends _____  weekends at a holiday resort:
(a) alternatively (b) alternately
(c) alternative (d) alternate
Answer: (d)

1711.Which of the following words correctly spelt?
(a) Elvation (b) Elevation
(c) Elavation (d) Elevetion
Answer: (b)

1712.The antonym of ‘honest’ is:
(a) Unhonest (b) Dishonest
(c) Nonhonest (d) Mishonest
Answer: (b)

1713.Which word is wrongly spelt?
(a) Bourgeois (b) Assasination
(c) Mandate (d) Commissioner
Answer: (b)

1714.He says “I am very busy’(Change into indirect speech):
(a) He says that he was very busy
(b) He said that he was very busy
(c) He said that he is very busy
(d)  He says that he is very busy
Answer: (d)


1715.The opposite of ‘Special’:
(a) Unusual (b) Strange
(c) Common (d) Proper
Answer: (c)

1716. The word nearest in meaning to ‘futile’:
(a) Fruitful (b) Profitable
(c) Angry (d) Vain
Answer: (d)

1717.Everyone ate dessert except _____.
(a) I (b) me
(c) mine (d) my
Answer: (b)

1718.I promptly answered ____ his questions.
(a) to (b) with
(c) by (d) No preposition needed
Answer: (d)

1719.One who hates women:
(a) Misogamist (b) Misogynist
(c) Misnomer (d) Misanthrope
Answer: (b)

1720.‘Bon Voyage’ means:
(a) Have a pleasant journey (b) A false step
(c) A great work (d) Manner of operation
Answer: (a)

1721.Choose the one which best expresses the meaning of ‘PORTRAY’:
(a) Draw (b) Paint
(c) Communicate (d) Express
Answer: (a)

1722.The climate of this town is ____ to good health.
(a) suitable (b) inherent
(c) allusive (d) conducive
Answer: (d)

1723.The meaning of ‘To beat a retreat’:
(a) To withdraw in defeat or humiliation
(b) To withdraw after scoring a victory
(c) To match after a ceremonious parade
(d) To run away in fear
Answer: (d)

1724.The word opposite in meaning to ‘ADDITION’:
(a) Division (b) Enumeration
(c) Subtraction (d) Multiplication
Answer: (c)

1725.At present he ___ (read) a biography (Choose the correct form of the verb given in bracket):
(a) is reading (b) was reading
(c) had been reading (d) had read
Answer: (a)

1726.The extent of bishop’s jurisdiction:
(a)  Diocese (b) Chapel
(c) Belfry (d) None of these
Answer: (a)

1727.You will not get the prize _____ you deserve it.
(a) when (b) yet
(c) or (d) unless
Answer: (d)

1728.Select the correct spelling:
(a) Morotorium (b) Moretorium
(c) Moratoriam (d) Moratorium
Answer: (d)

1729.The mule was partially relieved ____ the load.
(a) off (b) of
(c) in (d) at
Answer: (b)

1730.Place side by side:
(a) Circular (b) Radial
(c) Juxtapose (d) Co-axial
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment