LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 63

1731. Arbiter means:
(a) Priest (b) Despot
(c) Very bitter (d) Appointed by two parties to settle a dispute
Answer: (d)

1732.Point out the nearest antonym of the word ‘Nominal’:
(a) Minimal (b) Exorbitant
(c) Large (d) Costly
Answer: (b)

1733.I expect my friend ____ the third of next month.
(a) from (b) in
(c) by (d)  at
Answer: (c)

1734.Choose the correctly spelt word:
(a) Ineligible (b) Inelligibal
(c) Inelligible (d) Inegibil
Answer: (a)

1735.Two dozen oranges ____ only twenty rupees.
(a) cost (b) costing
(c) costs (d) costed
Answer: (a)

1736.We called the doctor because Prasad was complaining ____ a pain in his abdomen.
(a) of (b) at
(c) to (d)  by
Answer: (a)

1737.Choose the word which best expresses the meaning of the word ‘VENUE’:
(a) Duration (b) Time
(c) Agenda (d) Place
Answer: (d)

1738.Last night we went out with some friends of ___.
(a) us (b) our
(c) ours (d) we
Answer: (c)

1739.Choose the incorrectly spelt word:
(a) Dismiss (b) Discribe
(c) Dispel (d) Deploy
Answer: (b)


1740.Can you remind me ____ Sudhi tomorrow?
(a) phoning (b) to phone
(c) phoned (d) to be phoned
Answer: (b)

1741.Joseph introduced me ___ his mother as the best batsman.
(a) by (b) for
(c) to (d) with
Answer: (c)

1742.One should remain aloof ____ bad habit.
(a) from (b) to
(c) against (d)  of
Answer: (a)

1743.They work hard,___?
(a) don’t they (b) did they
(c) were they (d)  are they
Answer: (a)

1744.They cancelled the tour due to ____ weather.
(a) irrational (b) intermittent
(c) inevitable (d) inclement
Answer: (d)

1745.One who deserts his religion:
(a) Turn coat (b) Deserter
(c) Fanatic (d) Apostate
Answer: (d)

1746.The synonym of ‘Harbinger’:
(a) Reel (b) Epic
(c) Forerunner (d) Doubt
Answer: (c)

1747.To discuss terms with an enemy:
(a) Parlay (b) Parley
(c) Parole (d) None of these
Answer: (b)

1748.If you cannot get a job and remain _____ for a long period, you can claim some money from the state.
(a)unengaged (b) unattached
(c) unemployed (d) unused
Answer: (c)

1749.Which is  opposite in meaning to ‘Dissent’?
(a) Accent (b) Convergence
(c) Agreement (d) Ascent
Answer: (c)

1750.Rust has eaten away the plate (meaning of the underlined words)
(a) consumed (b) corroded
(c) destroyed (d) swallowed
Answer: (b)

1751.We waited one and a half ___ .
(a) hour (b) hours
 (c) houred (d) hourly
Answer: (b)

1752.Which part of the sentence has an error?
(a) She called / (b) him /
(c) as a fool. (d) no error
Answer: (c)

1753.Complete the proverb : _____a day keeps the doctor away
(a) An orange (b) An apple
(c) A banana (d) A pineapple
Answer: (b)

1754.____  attention to what I am saying.
(a)Give (b) Pay
 (c) Bring (d) None of these
Answer: (b)

1755.Please explain ____  what you want.
(a) me (b) to me
(c) in me (d) with me
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment