LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 64

1756. To try to establish world peace is only ______.
(a) a fair play (b) an oily tongue
(c) a wet blanket (d) a wild goose chase
Answer: (d)

1757. It is high time that we _____the place.
(a) leave (b) left
(c) have left (d) had left
Answer: (b)

1758. There is a vacancy for an expert ______ video editing.
(a) on (b) with
(c) at (d) in
Answer: (d)

1759. The synonym of ‘rare’ is:
(a) available (b) scarce
(c) important (d) frequent
Answer: (b)

1760. The antonym of ‘entry’ is:
(a) Exit (b) disentry
(c) gateway (d) doorway
Answer: (a)

1761.There are too many boys _____ the room.
(a) in (b) on
(c) by (d) with
Answer: (a)

1762.Neither the children nor their parents _____ attended the meeting.
(a) has (b) were
(c) have (d) may
Answer: (c)

1763.It is not easy to _____ Civil Service examination.
(a) get at (b) get up
(c) get through (d) get over
Answer: (c)

1764.The bags are on the table, _____?
(a) are they (b) don’t they
(c) aren’t they (d) do they
Answer: (c)


1765.Sheela _____ caused the trouble (use emphatic pronoun):
(a) herself (b) has
(c) had (d) is
Answer: (a)

1766.Which word is wrongly spelt?
(a) Sojourn (b) Soldier
(c) Soveriegn (d) Solemn
Answer: (c)

1767.The baby is crying ____ she is hungry.
(a) because (b) for
(c) if (d) that
Answer: (a)

1768.The opposite of ‘Tame’:
(a) Faithful (b) Expert
(c) Domestic (d) Wild
Answer: (d)

1769.One who copies from other writers:
(a) Copywriter (b) Plagiarist
(c) Charlatan (d)    Pedant
Answer: (b)

1770.Please buy a book for ____.
(a) her and me (b) she and I
(c) her and I (d) she and I
Answer: (a)

1771.Mental weariness due to lack of occupation:
(a) Dipsomania (b) Ennui
(c) Soporific (d) Empiric
Answer: (b)

1772.The synonym of ‘Favourite’:
(a) Preferred (b) Focussed
(c) Pleasurable (d)  Disliked
Answer: (a)

1773.‘Half hearted’ means:
(a) Uneconomical (b) Unhelpful
(c) Unenthusiastic (d) Reckless
Answer: (c)

1774.A book containing various branches of knowledge arranged in alphabetical order:
(a) Encylopaedia (b) Dictionary
(c) Thesaurus (d) Atlas
Answer: (a)

1775.Which is opposite in meaning to ‘Dim’?
(a) Transparent (b) Luminous
(c) Opaque (d) Dazzling
Answer: (b)

1776.The rain didn’t stop us ____ enjoying our holiday.
(a) with (b) to
(c) for (d)  from
Answer: (d)

1777.He was there but I avoided ____ him.
(a) to see (b) to be seen
(c) seeing (d) None of these
Answer: (c)

1778.____ union is strength.
(a) The (b) an
(c) a (d) No article
Answer: (d)

1779.‘Indelible’ means:
(a) That which cannot be believed
(b) That cannot be tired out
(c) That cannot be rubbed out
(d) That cannot be destroyed
Answer: (c)

1780.You need a lot of experience ____ do this job.
(a) to (b) for
(c) by (d)   from
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment