LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 65

1781.You____ cross the road when the lights are red:
(a) can (b) must
(c) mustn’t (d) Needn’t
Answer: (c)

1782.We must abstain _____ creating environmental pollution.
(a) away (b) in
(c) from (d) to
Answer: (c)

1783.‘Hobson’s choice’ means:
(a) Lion’s share (b) the best choice
(c) The last chance (d) Option of taking one offered or nothing
Answer: (d)

1784.She _____ to India six years ago.
(a) came (b) had come
(c) has come (d) was come
Answer: (a)

1785.I ____ my elders.
(a) respect (b) am respecting
(c) have respect (d) am respected
Answer: (a)

1786. I _____ walk ten miles without getting tired.
(a) might (b) could
(c) may (d) can
Answer: (d)

1787. He was _____ leave.
(a) granded (b) grand
(c) grant (d) granted
Answer: (d)

1788. Shyam fell off his bicycle and was _____.
(a) hurt (b) hurted
(c) hut (d) hert
Answer: (a)

1789. I wouldn’t jump off that rock _____.
(a) if I am you (b) If I had been you
(c) If I were you (d) If I would have been you
Answer: (c)

1790. Many Hindus study Sanskrit, but only _____ Muslims study it.
(a) few (b) a few
(c) the few (d) None of these
Answer: (b)

1791. I am thinking ____ a house. Do you think that’s a good idea.
(a) to buy (b) of to buy
(c) of buying (d) None of these
Answer: (c)

1792. Courage born of liqour:
 (a) Dutch auction (b) Dutch courage
(c) French courage (d) None of these
Answer: (b)

1793. A person who is ninety years old or between ninety and hundred.
(a) Nonagenarian (b) Octogenerian
(c) Septugenarian (d)  Quadragenarian
Answer: (a)

1794. I’m tired. Let’s go ___ home now.
(a) for (b) to
(c) with (d) no preposition
Answer: (d)


1795.Commencement of words with same letters.
(a) Homonym (b) Synonym
(c) Alliteration (d) Pangram
Answer: (c)

1796. Choose the word opposite in meaning to the word‘INOFFENSIVE’:
(a) Sensitive (b) Organic
(c) Rude (d)  Sensible
Answer: (c)

1797. Appearances are____
(a) deceptive (b) deception
(c) deceptively (d) deceive
Answer: (a)

1798. Which is the correctly spelt word?
(a) Celeberate (b) Celiberate
(c) Celibrate (d) Celebrate
Answer: (d)

1799. Write your name ___ the top of the page.
(a) with (b) in
(c) at (d)  on
Answer: (c)

1800. I have read one novel by Premchand. I want to read ____ novel by him.
(a) other (b) another
(c) all (d) few
Answer: (b)

1801. Belonging to all parts of the world:
(a) Cosmopolitan (b) Sporadic
(c) Continental (d) Panorama
Answer: (a)

1802. A pronounceable word formed from the series of initial letters or parts of a group of words:
(a) Brand name (b) Short name
(c) Abbreviation (d) Acronym
Answer: (d)

1803. The bridge (be) under repair (Use the correct form of verb given in bracket):
(a) has (b) have
(c) had (d) is
Answer: (d)

1804. The prefix ‘sub’ in ‘sub-way’ means:
(a) Bypass (b) Under
(c) Link (d)  Semi
Answer: (b)

1805.The porter lifted the bundle ___ his shoulders.
(a) in (b) onto
(c) by (d) with
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment