LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 66

1806.The trekkers set up the hill at a _____ pace (use the antonym of ‘sluggish’)
(a) slow (b) quick
(c) dull (d) brisk
Answer: (d)

1807.Will you return asked John(Choose the right punctuation).
(a) “Will you return,” asked John
(b) “Will you return?” asked John.
(c) “Will you return?, asked John.
(d) “Will you return?” asked John
Answer: (b)

1808.That is _____ Utopian idea.
(a) of (b) an
(c) a (d) by
Answer: (c)

1809.Which of the following is a correct plural noun?
(a) Notary Publics (b) Notaries Public
(c) Woman Doctors (d) Man Servants
Answer: (b)

1810.When they went home late they found that burglars _____ into their house.
(a) is breaking (b) has broken
(c) had broken (d) breaking
Answer: (c)

1811.The meaning of ‘Constant’:
(a) Unending (b) Fixed
(c) Combined (d) Overcrowded
Answer: (b)

1812.The underlined phrase in the sentence, ‘Ram has gone down with a cold after his trip’ means:
(a) went away (b) disappeared
(c) fallen ill (d) None of these
Answer: (c)

1813.As Sherly was walking too fast I could not _____ with her.
(a) keep up (b) keep
(c) keep at (d) keep back
Answer: (a)

1814.Choose the correctly spelt word:
(a) Professional (b) Profesional
(c) Proffessional (d) Proffesional
Answer: (a)


1815.A doctor who specializes in the treatment of heart disorders is:
(a) A surgeon (b) A cardiologist
(c) An oncologist (d) An Optician
Answer: (b)

1816. No one has heard from him since _____.
(a) last week (b) a week
(c) two weeks (d) weeks
Answer: (a)

1817.Only ____ students registered themselves for national games.
(a) a few (b) the few
(c) a little (d) the little
Answer: (a)

1818.The weak should not _____
(a) insulted (b) insulting
(c) be insulting (d) be insulted
Answer: (d)

1819.Choose the word opposite in meaning to ‘CONTRARY’:
(a) Similar (b) Helpful
(c) Acceptable (d) Sympathetic
Answer: (a)

1820.One who loves books:
(a) Bibliomaniac (b) Scholar
(c) Pedant (d) Bibliophile
Answer: (d)

1821.Mohan hasn’t answered one of the papers satisfactorily _____ he hopes to pass in first division.
(a) in any case (b) consequently
(c) nevertheless (d)  on the other hand
Answer: (c)

1822.Thirty three percent of the seats are set apart for woman.(The meaning of the underlined words).
(a) maintained (b) reserved
(c) continued (d) donated
Answer: (b)

1823.I met him ____last Friday
(a) at (b) in
(c) on (d) no preposition needed
Answer: (d)

1824.Lasting only for a very short time.
(a) Ephemeral (b) Eternal
(c) Transparent (d) Temporary
Answer: (a)

1825.He would better play than ____ without concentration.
(a) to study (b) studying
(c) study (d) have been studying
Answer: (c)

1826.The sound made by puppies:
(a) Yelp (b) Grunt
(c) Bray (d) Trumpet
Answer: (a)

1827.‘A snake in the grass’ means:
(a) A sudden calamity (b) A simple work
(c) A strange person (d)  A hidden enemy
Answer: (d)

1828.They opposed the motion ___ was proposed by the rival group.
(a) who (b) which
(c) where (d) when
Answer: (b)

1829.The criminal was totally taken ____ when the police recognised him.
(a) aback (b) up
(c) for (d) away
Answer: (a)

1830.Capable of being drawn into wire:
(a) Brittle (b) Malleable
(c) Ductile (d) Prehensile
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment