LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 67

1831.The meaning of ‘ONUS’:
(a) Sadness (b) Happiness
(c) Criticism (d) Responsibility
Answer: (d)

1832.To walk with slow or regular steps is to:
(a) Pace (b) Limp
(c) Stride (d)  Advance
Answer: (a)

1833.My house is one ____ the red door on the right.
(a) at (b) by
(c) with (d) about
Answer: (c)

1834.I felt like a fish out of water among all those business tycoons(Choose the one which best expresses the meaning of the underlined phrase/idiom):
(a) Stupid (b) Troubled
(c) Inferior (d) Uncomfortable
Answer: (d)

1835.Still waters run ____
(a) fast (b) deep
(c) faster (d)  smooth
Answer: (b)

1836.Choose the one word for the words underlined: The work he had to do was needing much effort.
(a) arduous (b) ardent
(c) ardour (d)  artistic
Answer: (a)

1837.The committee decided to ____ financial support.
(a) seize (b) cease
(c) seas (d) sees
Answer: (b)

1838.The Prime Minister will _____ the nation on Doordarshan at 7.30 p.m. today.
(a) exhort (b) address
(c) lecture (d) confront
Answer: (b)

1839.Which word is correctly spelt?
(a) Apprehension (b) Apprihension
(c) Apprehention (d) Apprehencion
Answer: (a)


1840.Music sung or played at night below a person’s window:
(a) Sonnet (b) Primo
(c) Lyric (d) Serenade
Answer: (d)

1841.Choose the word opposite in meaning to the word ‘SHRINK’:
(a) Contract (b) Spoil
(c) Expand (d) Stretch
Answer: (c)

1842.I hope I can _____ my uncle to lend me his car for the week-end.
(a) order (b) exploit
(c) authorize (d) persuade
Answer: (d)

1843.You must dispense ___ his services.
(a) with (b) at
(c) away (d)  of
Answer: (a)

1844.Have another piece of cake,_____?
(a) did you (b) will you
(c) aren’t you (d) didn’t you
Answer: (b)

1845.To arrange things in groups or in a particular order according to their type:
(a) Deposit (b) Sort
(c) Derive (d)  Detail
Answer: (b)

1846.The meaning of ‘Prosperity’ is:
(a) Misery (b) Abundance
(c) Poverty (d) Suffering
Answer: (b)

1847.‘Neck and crop’ means:
(a) Swiftly (b) Profoundly
(c) Completely (d) Softly
Answer: (c)

1848.Raised platform for guests of honor:
(a) Dais (b) Dias
(c) Dies (d) Duos
Answer: (a)

1849.The first ____ of the action is over.
(a) face (b) phase
(c) (a) or (b) (d)   None of these
Answer: (b)

1850.The meaning of ‘Illicit’:
(a) Unlawful (b) Disgraceful
(c) Improper (d) Infamous
Answer: (a)

1851.An extremely deep crack or opening in the ground.
(a) Pit (b) Chasm
(c) Aperture (d)  Ditch
Answer: (b)

1852.List of headings of the business to be transacted in a meeting.
(a) Schedule (b) Proceedings
(c) Excerpts (d)  Agenda
Answer: (d)

1853.Raju informed me _______.
(a) where his brother lived
(b) where did his brother lived
(c) where did his brother live (d)  where was his brother  lived
Answer: (a)

1854.The boy ____ his father last year.
(a) has lost (b) lost
(c) had lost (d)  have lost
Answer: (b)

1855. Swimming is good to health. Here, the underlined word is:
(a) Gerund (b) Concord
(c) Adverb (d) Conjunction
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment