LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 68

1856. When the father retired , the son _____ the business.
(a) took after (b) took over
(c) taken to (d) took in
Answer: (b)

1857. He shouted ______  her at the top of his voice but she did not hear and went on:
(a) to (b) at
(c) for (d) against
Answer: (b)

1858. ‘Still water’ means:
(a) Deep water    (b) Shallow water
(c) Water with waves  (d) Undisturbed water
Answer: (d)

1859. Children below the age of 12 can be tried only by the _____ court.
(a) High (b) Supreme
(c) District (d) Juvenile
Answer: (d)

1860. You would look better if :
(a) you cut your hair
(b) you are cutting your hair
(c) you will cut your hair
(d)  you would have cut your hair
Answer: (a)

1861._____ December 2004 there were many natural calamities.
(a) On (b) At
(c) In (d) The
Answer: (c)

1862. The passive voice of ‘Students are doing a lot of work’ is:
(a) A lot of work are done by students
(b) A lot of work is being done by students
(c) A lot of work is done by students
(d) A lot of work has been done by students
Answer: (b)

1863. He as well as his two brothers _____ abroad.
(a) are (b) are going
(c) is (d) were
Answer: (c)

1864. He has _____  M.B.A. degree:
(a) a (b) an
(c) the (d) that
Answer: (b)


1865. Take _____ your health:
(a) care after (b) care for
(c) care of (d) care at
Answer: (c)

1866. The sound produced by a cow is:
(a) Bleat (b) Growl
(c) Bray (d) Low
Answer: (d)

1867. Choose the correct form:
(a) Aligattor (b) Alligattor
(c) Alligator (d) Aligator
Answer: (c)

1868. Which of the collective nouns is not correct?
(a) Loaf of bread (b) File of papers
(c) Fleet of ships (d) Bunch of pigs
Answer: (d)

1869. ‘Bolt from the blue’ means:
(a) Colourful dress (b) Sudden shock or surprise
(c) A gift (d) To win a bet
Answer: (b)

1870. A person blamed for a problem:
(a) Quack (b) Moron
(c) Scapegoat (d) Spinster
Answer: (c)

1871. The queen was aware of the INSOLENT behavior of the lords (Select the synonym of the word given in CAPITAL letters)
(a) Violent (b) Polite
(c) Insulting (d) Frivolous
Answer: (c)

1872. Which word means ‘rough or wild person’?
(a) Cynic (b) Barbarian
(c) Pedant (d) Truant
Answer: (b)

1873. Personal belongings, or accessories, equipment associated with a trade or hobby:
(a) Paraphernalia (b) Etiquette
(c) Stereotype (d) Credentials
Answer: (a)

1874. One who abstains from completely from alcohol:
(a) Pagan (b) Hypocrite
(c) Cynic (d) Teetotaller
Answer: (d)

1875. I have MALICE towards none (Select the antonym of the word given in CAPITAL letters)
(a) Sympathy (b) Goodwill
(c) Friendship (d) Attraction
Answer: (b)

1876. The meaning of ‘Masterly’:
(a) Cranky (b) Skillful
(c) Meaningful (d) Cruel
Answer: (b)

1877. A thing given to counteract the bad effect of any medicine:
(a) Anecdote (b) Antipodes
(c) Antidote (d) Antiseptic
Answer: (c)

1878. There are ____ famous monuments in India. But Tajmahal is the best.
(a) more (b) many
(c) most (d) much
Answer: (b)

1879. One who has no money:
(a) Pauper (b) Pedant
(c) Vagrant (d) Reticent
Answer: (a)

1880. Select the correctly spelt word:
(a) Chancelary (b) Chancellary
(c) Chancelery (d) Chancellery
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment