LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 69

1881. The synonym of ‘Complacent’:
(a) Attractive (b) Selfish
(c) Self satisfied (d) Courteous
Answer: (c)

1882. After discussion he came round to my views. ‘To come round’ means:
(a) to happen (b) to be equal to
(c) takes place (d)  to agree
Answer: (d)

1883. ‘Fastidious’ means:
(a) Producing the desired result  (b) Not easily pleased
(c) very fast     (d) Strong dislike
Answer: (b)

1884. If he ____ his time he would have passed.
(a) hadn’t wasted (b) was wasting
(c) wouldn’t have wasted (d) had wasted
Answer: (a)

1885. We managed to put the fire out ____ a fire extinguisher.
(a) by (b) in
(c) on (d)  to
Answer: (a)

1886. ‘In a nut shell’ means:
(a) very briefly (b) in a detailed manner
(c) in an attractive way (d) figuratively
Answer: (a)

1887. The appropriate antonym for ‘frugal’ is:
(a) lavish (b) miserly
(c) economic (d) none of these
Answer: (a)

1888. The sound made by hen:
(a) yelp (b) Quack
(c) Cluck (d) Coo
Answer: (c)

1889. The thief had escaped before we ____ the place.
(a) reach (b) reached
(c) will reach (d) none of these
Answer: (b)


1890. What is the meaning of the word ‘Morsel’?
(a) A piece of cloth     (b) A very small portion of food
(c) An inconvenient place (d) A place of escape
Answer: (b)

1891. Choose the phrasal verb which means ‘demand’:
(a) call for (b) call off
(c) call at (d) call up
Answer: (a)

1892. A false written or printed statement that damages somebody’s reputation.
(a) Affidavit (b) Petition
(c) Deponent (d) Libel
Answer: (d)

1893. ‘Do away with’ means:
(a) Escape (b) Steal
(c) Destroy (d) Elope
Answer: (c)

1894. One who feeds only on fruits.
(a) Vegetarian (b) Fructarian
(c) Herbivorous (d) Omnivorous
Answer: (b)

1895. ‘Slander’ means:
(a) to praise (b) to applaud
(c) to defame (d) to commend
Answer: (c)

1896. Girls generally ____ in their mother.
(a) confide (b) confident
(c) confidential (d) confidence
Answer: (a)

1897. Which is not a synonym of ‘PLAN’:
(a) Mastermind (b) Neglect
(c) Plot (d) Organise
Answer: (b)

1898. Choose the correctly spelt word:
(a) Satalite (b) Satelite
(c) Satellite (d) Satallite
Answer: (c)

1899. The journey takes a long time as the train stops _______  every single station.
(a) at (b) in
(c) on (d)  with
Answer: ()

1900. The meaning of ‘Scurrility’:
(a) Agitation (b) Indecency
(c) Scourge (d)  Requirement
Answer: (b)

1901. Turban is in vogue in some communities (Choose the one which best expresses the meaning of the underlined phrase/idiom):
(a) Out of use (b) Never used
(c) In fashion (d) Vaguely used
Answer: (c)

1902. Choose the word opposite in meaning to the word ‘STEADFAST’:
(a) Staunch (b) Feeble
(c) Faint (d) Wavering
Answer: (d)

1903. Attachment from mutual esteem is termed as:
(a) Friendship (b) Teamship
(c) Relationship (d) Membership
Answer: (a)

1904. We travelled ____ 5.15 train, which arrived at 7.15
(a) in the (b) on the
(c) by the (d)  by
Answer: (b)

1905. Pick out the antonym of ‘borrow’:
(a) sell (b) lend
(c) buy (d) clear
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment