LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 7


181. The officials must ____ the identity card.
(a) wear (b) wore  (c) wearing (d)  be
Answer: (a)

182. _____ war food was rationed.
(a) In   (b) By (c) Of (d)  During
Answer: (d)


183. The pen that I have lost has ____ gold cap.
(a) the   (b) a (c) an (d) No article
Answer: (b)

184. The policy of extending a country’s empire and influence:
(a) Patriotism (b) Capitalism
(c) Imperialism (d) Communism
Answer: (c)

185. To run away with a lover (Give one word)
(a) Deceive (b) Cheat (c) Escape (d) Elope
Answer: (d)

186. Which of the following is a noun form?
(a) Bathe (b) Clothe(c) Wreathe (d) Pride
Answer: (d)


187. My elder brother pokes his nose into all my affairs (Correct meaning of the words italicised)
(a) Disturbs (b) Interferes
(c) Opposes (d) Prevents
Answer: (b)

188. A collection of specialized terms with their meanings.
(a) Dictionary (b) Glossary
(c) Directory (d) Compartment
Answer: (b)

189. He restored the article ____ its rightful owner.
(a) to (b) at (c) in (d)   with
Answer: (a)

190. Which word is similar in meaning to ‘Status’?
(a) Right (b) Law (c) Position (d) None of these
Answer: (c)

191. Choose the word opposite in meaning to ‘LATENT’:
(a) Real (b) Concealed
(c) Apparent (d) Dubious
Answer: (c)

192. It is a great loss for a man _____ he cannot laugh.
(a) if   (b) yet (c) till (d) although
Answer: (a)

193. ‘give up the ghost’ means:
(a) To terrify (b) To die
(c) To make false appearance (d) To go mad
Answer: (b)

194. ‘He is too proud to beg’ means:
(a) He is very proud and so he begs
(b) He is so proud that he cannot/won’t beg
(c) He is proud of begging
(d) He is proud to beg
Answer: (b)

195. The king said to his soldiers, “Take him away”. The king ____ his soldiers to take him away. (Select the one which makes the most accurate ‘reported’ version):
(a) ordered (b) requested
(c) advised (d) asked
Answer: (a)

196. The local language of a place is called:
(a) Verbose (b) Linguistics
(c) Phonetics (d) Vernacular
Answer: (d)

197. The meaning of ‘Sycophant’:
(a) Flatterer (b) Coward
(c) Sneaky (d) Deceitful
Answer: (a)


198. A person, especially a soldier, who avoids assigned duties or work:
(a) Pedant (b) Goldbrick
(c) Gourmet (d) Philistine
Answer: (b)

199. A man of lax moral:
(a) Ruffian (b) Pirate (c) Vagabond (d)  Licentious
Answer: (d)

200. Asoka is worthy ____ remembrance.
(a) to (b) with (c) at (d)  of
Answer: (d)

201. Choose the word having the meaning‘Thoroughly wet with’:
(a) bathed (b) dipped(c) washed (d) soaked
Answer: (d)


202. Everyday I walk to school, but today I _____ by bus.
(a) am going  (b) go (c) went (d) going
Answer: (a)

203. Find the correcly spelt word:
(a) Medievel (b) Medeival
(c) Midieval (d) Medieval
Answer: (d)

204. Find the correctly spelt word:
(a) Catagory (b) Categary
(c) Category (d) Catagary
Answer: (c)

205. He can play ____ Sitar.
(a) the   (b) a (c) an (d)  None of these
Answer: (a)

206. Language difficult to understand because of bad form:
(a) Jargon (b) Rhetoric
(c) Verbose (d) Pedantic
Answer: (a)

207. Look me ___ when you are in India next year.
(a) down (b) up   (c) in (d) over
Answer: (b)

208. Complete the proverb:Those who live in _____ shouldn't throw stones
(a) palaces (b) glass houses
(c) huts (d) upstairs
Answer: (b)

209. Do not confide your secrets _____ everyone.
(a) with (b) at (c) for (d) to
Answer: (d)

210. Find out the correct form of the word from the alternatives:
(a) Compere (b) Compire
(c) Compari (d) Comperi
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment