LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 70

1906. The idiom ‘steal the show’ means:
(a) to conceal something
(b) to go unnoticed
(c) to become successful
(d) to get the attention
Answer: (d)

1907. If we knew your arrival, we _____  the railway station:
(a) will reach (b) would have reached
(c) would reach (d) Will have reached
Answer: (c)

1908. Choose the opposite of ‘Ancestor’:
(a) Descendant (b) Relative
(c) Neighbour (d) Companion
Answer: (a)

1909. Rule of one person with ultimate power:
(a) Monopoly (b) Democracy
(c) Oligarchy (d) Autocracy
Answer: (d)

1910. The person who has long experience:
(a) Pioneer (b) Scholar
(c) Veteran (d) Boss
Answer: (c)

1911. The passive voice of ‘Did you do it?’:
(a) You were done by it    (b) He has done by it
(c) Was it done by you     (d) Were it done by you
Answer: (c)

1912. It was _____  cats and dogs.
(a) rained (b) raining
(c) will rain (d)  had rain
Answer: (b)

1913. The word ‘Alacrity’ means:
(a) Eagerness (b) Loud
(c) Critical (d) Pale
Answer: (a)

1914. The boy cried aloud _____ he saw a snake:
(a) yet (b) and
(c) but (d) when
Answer: (d)


1915. She is determined _____ completing her studies.
(a) on (b) with
(c) in (d) of
Answer: (c)

1916. Do you like _____.
(a) to drive (b) driving
(c) drive (d) a drive
Answer: (b)

1917. Choose the wrongly spelt word:
(a) Annihilate (b) Anomalous
(c) Deprecate (d) Eupheimism
Answer: (d)

1918. We won’t go outside unless it____ raining.
(a) stopping (b) is stopped
(c) is stop (d) stops
Answer: (d)

1919. Everything depends on ____. receiving  the reply from him.
(a) his (b) him
(c) he (d) himself
Answer: (a)

1920. _____ your head on the pillow when you sleep.
(a) Laid (b) Lied
(c) Lay (d) Lie
Answer: (c)

1921. One who collects and studies postage stamps:
(a) Philander (b) Philanthropist
(c) Philatelist (d) Phillumenist
Answer: (c)

1922. Asoka was one of the _____  of kings:
(a) great (b) greater
(c) greatest (d) kind
Answer: (c)

1923. Don’t worry, there is _____  danger in going there:
(a) little (b) a little
(c) somewhat (d) seldom
Answer: (a)

1924. The family had lived _____  for several years:
(a) abroad (b) in abroad
(c) in the abroad (d) on the abroad
Answer: (a)

1925. The word which is more or less similar in meaning to ‘FORFEITURE’ is:
(a) Cinema (b) Loss
(c) Cancellation (d) Defeat
Answer: (c)

1926. He is the person _____ saved the child.
(a) which (b) whom
(c) who (d) what
Answer: (c)

1927. Slow and steady _____ the race.
(a) wins (b) is winning
(c) win (d) was winning
Answer: (a)

1928. Tomorrow is a holiday _____?
(a) Is it (b) Is n’t it
(c) Does it (d) Doesn’t it
Answer: (b)

1929. ‘I am reading a book’ is the active form of:
(a) A book is being read by me
(b) I am read by a book
(c) A book has been reading by me
(d) A book is read by me
Answer: (a)

1930. If I have enough money I_____ buy a car.
(a) must (b) should
(c) will (d) would
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment