LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 71

1931. Which word is wrongly spelt?
(a) Magnificient (b) Rheumatism
(c)Bureau (d) Perseverance
Answer: (a)

1932. This is ___ unusual matter.
(a) an (b) the
(c) a (d) of
Answer: (a)

1933. Is he ___ heir to the throne?
(a) the (b) an
(c) a    (d)  article not required
Answer: (b)

1934. One who works for free:
(a) Sinecure (b) Mercenary
(c) Volunteer (d)  Gourmet
Answer: (c)

1935. The meaning of ‘Proscribe’:
(a) Write (b) List medicine
(c) Allow (d) Banish
Answer: (d)

1936. Meera spoke very fast.  I didn’t understand ______.
(a) nothing (b) nobody
(c) anybody (d) anything
Answer: (d)

1937. We have not met ____ early last year.
(a) though (b) since
(c) along (d) after
Answer: (b)

1938. ‘Canon’ means:
(a) A big gun (b) Rule
(c) Rough cloth (d)  A big container
Answer: (b)

1939. Choose the word opposite in meaning to the word ‘Creative’:
(a)Disgusting (b) Critical
(c) Unimaginative (d) Shocking
Answer: (c)


1940. The rebels returned home under an amnesty (Pick out the option which is
same in meaning to the underlined word):
(a) Police security (b) Judicial trial
(c) Fiancial assistance(d) General pardon
Answer: (d)

1941.  Sreekutty is _____ of the two girls in our class.
(a) the smarter (b) the smartest
(c) the more smarter (d) the most smartest
Answer: (a)

1942. One who lives for pleasure is called:
(a) Hedonist (b) Sadist
(c) Masochist (d) Heathen
Answer: (a)

1943. The power of reading the thoughts of others:
(a) Psychopathy (b) Telecommunication
(c) Psychology  (d) Telepathy
Answer: (d)

1944. They won’t _____.
(a) allow to smoke (b) allow to smoking
(c) allow us smoking (d) allow smoking
Answer: (d)

1945. He cursed ____.
(a)myself (b) herself
(c) himself (d)  yourself
Answer: (c)

1946. Don’t give him a stick to beat you ____.
(a) by (b) at
(c) without (d) with
Answer: (d)

1947. People living at the same time:
(a) Peer (b) Contemporaries
(c) Colleagues (d) Sibilings
Answer: (b)

1948. This is a secret pact between you and ___
(a) I     (b) us      (c) me     (d) they
Answer: (c)

1949. ‘Congregation’ is an assembly of:
(a)Students (b) Legislators
(c) Priests (d) Worshippers
Answer: (d)

1950. There is a long queue ____ the bus stop.
(a) at (b) on
(c) above (d) in
Answer: (a)

1951. Choose the word OPPOSITE in meaning to the word ‘MOIST’:
(a)Crisp (b) Hard
(c) Dry (d) Parched
Answer: (c)

1952. Questions will be answered by a ____ of experts.
(a) staff   (b) panel  
(c) bunch  (d) band
Answer: (b)

1953. The Olympic Games are held ____ four year.
(a) every (b) each
(c) every or each (d) None of these
Answer: (a)

1954. Some of this money ___ yours.
(a) were (b) are
(c) is (d)  none
Answer: (c)

1955. Choose the word with correct spelling:
(a) Legel (b) Leisure
(c) Gliter (d) Literery
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment