LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 72

1956. Choose the one which best expresses the meaning of ‘Disaster’:
(a) Death (b) Epidemic
(c) Misfortune (d) Derailment
Answer: (c)

1957. Her decent attitude compensates ___ her short temper.
(a)for (b) with
(c) off (d) to
Answer: (a)

1958. Complete change of form: (Give the one word)
(a)Transgression (b) Translation
(c) Transformation (d) Transmigration
Answer: (c)

1959. He generally ____ at an odd hour.
(a) turns over (b) turns on
(c) turns up (d) turns off
Answer: (c)

1960. My mother is reading ____ newspaper.
(a) this day’s (b) a today’s
(c) the today’s (d) today’s
Answer: (d)

1961. One who takes care of a building:
(a) Curator (b) Teetotaller
(c) Janitor (d) Crew
Answer: (c)

1962. The correctly spelt word is:
(a) Assasin (b) Bycycle
(c) Cessation (d) Conference
Answer: (c)

1963. _____ he was industrious, I encouraged him.
(a) As (b) Yet
(c) But (d) Since
Answer: (a)

1964. Choose the option which is the antonym of ‘HAUGHTINESS’:
(a) Affability (b) Sedation
(c) Authentic (d) Malady
Answer: (a)


1965. Suddenly we were enveloped _____ dense fog.
(a) in    (b) by   (c) on   (d) for
Answer: (a)

1966. You may fail many times, but _____ trying.
(a) keep on (b) keep up
(c) keep out (d) keep away
Answer: (a)

1967. Do it right away _____ you will be scolded.
(a)but (b) for
(c) or (d)  as well as
Answer: (c)

1968. One to whom goods are dispatched:
(a) Consignee (b) Apostate
(c) Confectioner (d) None of these
Answer: (a)

1969. Tom, Dick and Harry were quarrelling with _______.
(a) each other (b) one another
(c) (a) or (b) (d) None of these
Answer: (b)

1970. There have been many complaints _____ your behaviour.
(a) with (b) of
(c) about (d) for
Answer: (c)

1971. Find the correctly spelt word:
(a) Abbrassive (b)Abrasive
(c) Abrassive (d) Abbrasive
Answer: (b)

1972. To sarround with armed forces.
(a)Cease (b) Seize
(c) Attack (d) Besiege
Answer: (d)

1973. What is the verb form of the word ‘Defence’?
(a) Defend (b) Defy
(c) Defeat (d) Defect
Answer: (a)

1974. The idiom/phrase  that means ‘A person who prevents others from enjoying something useless to himself’:?
(a) Dog in the manger (b) To smell a rat
(c) Castles in the air (d)  By the skin of one’s teeth
Answer:(a)

1975. Few students were present, _____?
(a)  isn’t it (b) were they
(c) did they (d) have they
Answer:(b)

1976. India and China are at loggerheads with each other. ‘At logger heads’ means:
(a) friendship (b) Hostile
(c) Harmony (d)  None of these
Answer:(b)

1977. The feminine gender of ‘bridegroom’:
(a) Groombride (b) Groom
(c) Bride (d)  None of these
Answer: (c)

1978. Luggage at railway station is kept in:
(a) Clock room (b) Cloak room
(c) Pantry (d) Yard
Answer: (b)

1979. The young one of goat:
(a)Kid (b) Calf
(c) Lamb (d) Cub
Answer: (a)

1980. Can this apparatus be adopted ___ this job?
(a) in (b) with
(c) for (d) to
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment