LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 73

1981. ‘Pot-luck dinner’ means dinner where:
(a) everybody brings something to eat
(b) everybody pays for food
(c) where only soup is served
(d) people eat and play games at the same time
Answer: (a)

1982. Choose the word opposite in meaning tothe word ‘MAMMOTH’:
(a) Quiet (b) Significant
(c) Huge (d)  Small
Answer: (d)

1983. West Bengal ____ plentiful rainfall and is consequently a very green part of the country.
(a) misses (b) receives
(c) regrets (d) expects
Answer: (b)

1984. What would you like to drink _____ your meal?
(a)at (b) by
(c) with (d)  about
Answer: (c)

1985. A block of residential flats ___ coming up near our house.
(a)are (b) is
(c) have been (d) have
Answer: (b)

1986. The British enjoyed monopoly ____ textiles.
(a) with (b) of
(c) over (d)  in
Answer: (d)

1987. Choose the one which best expresses the meaning of ‘Adverse’:
(a) Unequal (b) Unfavourable
(c) Unwanted (d)  Undue
Answer: (b)

1988. Their assets ____ short of their liabilities.
(a) falls (b) fall
(c) fallen (d) falling
Answer: (b)

1989. This bicycle is ____
(a)she (b) her
(c) hers (d)  herself
Answer: (c)


1990. One word   to refer to a person ‘preoccupied with an unrealistically
optimistic approach to life’:
(a) Rationalist (b) Romantic
(c) Quixotic (d) Sceptic
Answer: (c)

1991. The gun ____ unexpectedly.
(a) went out (b) went up
(c) went in (d) went off
Answer: (d)

1992. He finished first ______ he began late.
(a) though (b) or
(c) if (d) until
Answer: (a)

1993. People from ____ and near came to see the final match of the tournament
yesterday.
(a) distance (b) above
(c) far (d) long
Answer: (c)

1994. I have nothing to say with reference ____ this proposal.
(a)to (b) by
(c) at (d)  over
Answer: (a)

1995. He is intimate ____ the secretary.
(a) at (b) with
(c) over (d) for
Answer: (b)

1996. Measure yourself  _____ your equals.
(a) against (b) on
(c) at (d) in
Answer: (a)

1997. Which sentence is grammatically correct?
(a) He resigned from his post
(b) They have come in the morning
(c) He did nothing else than weep
(d)  Your friends will come, won’t they?
Answer: (d)

1998. Even in today’s modern society, people ____ God to bring rains (Choose the most appropriate word to fill the blanks):
(a) Appeal (b) Propitiate
(c) Provoke (d) Evoke
Answer: (b)

1999. A place or condition of ideal happiness:
(a) Asylum (b) El Dorado
(c) Elysium (d) Dystopia
Answer: (c)

2000. Which part of the sentence has an error?
(a) He will certainly help you/
(b) if you will ask him/
(c) in a pleasant manner.
(d) No error
Answer: (b)

2001. Complete the proverb:All lay load on a willing _____.
(a)dog (b) cat
(c) elephant (d) horse
Answer: (d)

2002. The meaning of the idiom ‘Mealy mouthed’:
(a) Ill-tempered
(b) Unwilling to state facts or opinions simply and directly
(c) Soft-tongued
(d) Ambitious
Answer: (b)

2003. A person who sneaks into a country:
(a) Invader (b) Aggressor
(c) Infiltrator (d) Spy
Answer: (c)

2004.  Ass brays. Crow ______.
(a) screams (b) cries
(c) screeches (d) crows
Answer: (d)

2005. Person who pilots or travels in a balloon, airship or other aircraft:
(a) Astronaut (b) Aeronaut
(c) Aerobat (d) Acrobat
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment