LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 74

2006. I have been visiting Chennai _____  my childhood.
(a) since (b) for
(c) on (d) about
Answer: (a)

2007. Trust no man ____ does not love his country.
(a)  which (b) who
(c) whom (d) whose
Answer: (b)

2008. He is so ______ to light that he never leaves the house without sun-glasses.
(a) insensitive (b) immune
(c) sensitive (d) afraid
Answer: (c)

2009. Find out the wrongly spelt word:
(a) Canon (b) Cannon
(c) Congenital (d) Cantagious
Answer: (d)

2010. Artists and writers are normally very ____
(a) creating (b) creative
(c) created (d) creatively
Answer: (b)

2011. His ‘eager to know’ is superb: The underlined phrase means:
(a) Curiosity (b) Ability
(c) Fortitude (d) Mirth
Answer: (a)

2012. Choose the word which is opposite in meaning to the word DEPLORABLE:
(a) Joyful (b) Laudable
(c) Memorable (d) Creditable
Answer: (b)

2013. ‘Go to the dogs’ means:
(a) be ruined (b) search
(c) go after the dogs (d) run fast
Answer: (a)

2014. One who has narrow and prejudiced religious views:
(a) Religious (b) Fanatic
(c) Bigot (d) God-fearing
Answer: (c)


2015. The meaning of ‘Disparity’:
(a) Disseminate (b) Difference
(c) Discord (d) Difficulty
Answer: (b)

2016. The team was well trained and strong, but somehow its   ___ was low.
(a) feeling (b) moral
(c) consciousness (d) morale
Answer: (d)

2017. Select the correctly spelt word:
(a) Indispensable (b) Indispenseble
(c) Indispansible (d) Indispensabil
Answer: (a)

2018. It is pleasant ___ children playing.
(a) is watching (b) watched
(c) to watch (d) watch
Answer: (c)

2019. In which segment of the sentence lies the mistake?
(a) The college team (b) are playing
(c) tomorrow (d)  no error
Answer: (b)

2020. I took a shower ____ and got into the car.
(a) quick (b) quickly
(c) double quick (d) None of these
Answer: (b)

2021. ‘Allusion’ means:
(a) A deceptive appearance (b) A kind of wine
(c) Indirect reference (d)  An article of food
Answer: (c)

2022. Choose the word opposite in meaning to the word ‘Solely’:
(a) Obviously (b) Wholly
(c) Partly (d) Indefinitely
Answer: (c)

2023. My mother ____ sixty, next week.
(a) could be (b) will be
(c) shall be (d) should be
Answer: (b)

2024. I don’t like driving ____ night.
(a)at (b) on
(c) in (d) by
Answer: (a)

2025. Choose the wrongly spelt word:
(a) Tsunami (b) Trustee
(c) Tryst (d) Tuberculocis
Answer: (d)

2026. To talk without respect for something sacred or holy:
(a) Rudeness (b) Vulgarity
(c) Obscenity (d) Blasphemy
Answer: (d)

2027. Through perseverance and hard work we can keep the ____ of liberty burning even during dark and trying times.
(a) goal (b) flame
(c) lamp (d) light
Answer: (b)

2028. This scissors _____ very sharp.
(a) isn’t (b) wasn’t
(c) hasn’t (d) aren’t
Answer: (d)

2029. It was a confusing situation. Many things were happening ___ the same time.
(a) in (b) on
(c) at (d)  by
Answer: (c)

2030. Mrs. Panicker  _____ awake the whole of last night worried about her husband’s death.
(a) lied (b) lay
(c) laid (d) had laid
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment