LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 75

2031. We have been trying to solve the problem ____.
(a) since two days (b) during two days
(c) for two days (d) from two days
Answer: (c)

2032. The teacher gave me a new insight ___ the poem.
(a)to (b) into
(c) of (d)  off
Answer: (b)

2033. The staff have felt on edge ever since they heard the rumour about
retrenchment (Choose the meaning of the idiom underlined):
(a) unhappy (b) disheartened
(c) nervous (d) scared
Answer: (c)

2034. She is tall ___ her age.
(a)at (b) on
(c) of (d)  for
Answer: (d)

2035. The fear of high places ____ quite common.
(a)are (b) is
(c) are being (d)  were
Answer: (b)

2036. Satyajit Ray’s films are a class ____ themselves:
(a)in (b) by
(c) for (d) together
Answer: (b)

2037. Please, may I have ____ oranges?
(a)a few (b) some
(c) little (d) less
Answer: (b)

2038. Habit of talking while sleep:
(a) Somnambulism (b) Somniloquy
(c) Omnipotent (d) Soliloquy

2039. He wiped sweat ___ his face.
(a)on (b) off
(c) of (d) over
Answer: (b)


2040. Find out which part of the sentence has an error?
(a)May I know (b) who you want
(c) to see please (d) No error
Answer: (b)

2041. Arrangement in the order of occurrence:
(a) Timely (b) Chronic
(c) Chronological (d) Temporal
Answer: (c)

2042. As Ammu is ill, she has to ____ a doctor.
(a) confirm (b) consort
(c) contract (d) consult
Answer: (d)

2043. The correctly spelt word is:
(a) Encroachment (b) Encrochment
(c) Encroachement (d) Enkroachment
Answer: (a)

2044. Few government officials do their job without a monetary ______.
(a)bribe (b) grant
(c) loan (d) inducement
Answer: (d)

2045. The synonym of ‘DAMSEL’:
(a) Witch (b) Maiden
(c) Widow (d) Bitch
Answer: (b)

2046. The correctly spelt word is:
(a) Controvercial (b) Debter
(c)Exibition (d) Rehearsal
Answer: (d)

2047. The science of measuring.
(a) Calculation (b) Logarithm
(c) Algebra (d) Mensuration
Answer: (d)

2048. The student ____ book I still have, can take it from me.
(a) which (b) whose
(c) that (d) his
Answer: (b)

2049. Many yogis subsist ____ leaves and fruits.
(a) for (b) at
(c) with (d)  on
Answer: (d)

2050. The vase will break _____ you drop it.
(a) till (b) yet
(c) or (d) if
Answer: (d)

2051. You should participate ____ me.
(a) to (b) at
(c) by (d) with
Answer: (d)

2052. It was ____ that the Prime Minister escaped the assassination attempt.
(a)misfortunate (b) fortunate
(c) difficult (d) advantage
Answer: (b)

2053. All  the board members were present with the ______ of the treasurer.
(a) exception (b) absence
(c) delay (d)  omission
Answer: (a)

2054. ‘Staunch’ means:
(a) Cranky (b) Virile
(c) Trustworthy (d) Intensive
Answer: (c)

2055. Many a person ____ done this sort of thing.
(a) has (b) have
(c) are (d)  were
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment