LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 76

2056. The synonym of ‘weak’ is:
(a) feeble (b) strong
(c) firm (d) obstinate
Answer: (a)

2057. The box of books _____  yesterday.
(a) were opened (b) was opened
(c) had opened (d) had been opened
Answer: (b)

2058. _____  exciting the journey was.
(a) When (b) How
(c) What (d) Who
Answer: (b)

2059. The word nearest in meaning to ‘compassionate’:
(a) Remorseless (b) Malevolent
(c) Honourable (d) Tender-hearted
Answer: (d)

2060. The prefix ‘hetero’ means:
(a) six (b) different
(c) excessive (d) whole
Answer: (b)

2061. The opposite of ‘trivial’:
(a) Important (b) Ordinary
(c) Confused (d) Transparent
Answer: (a)

2062. ‘Are you happy?’ This is an_____ sentence.
(a) assertive (b) imperative
(c) exclamatory (d) interrogative
Answer: (d)

2063. The antonym of  ‘REDUNDANT’
(a) Insufficient (b) Dilatory
(c) Astute (d) Calumnious
Answer: (a)

2064. He has a house in Mumbai, _____?
(a) isn’t it (b) has he
(c) hasn’t he (d) doesn’t he
Answer: (c)


2065. ‘vis-a-vis’ means:
(a) direct (b) opposite
(c) private (d) personal
Answer: (b)

2066. The patient ____ before the doctor arrived.
(a)had died (b) died
(c) would die (d) die
Answer: (a)

2067. Change the gender of ‘Goose’:
(a) Geese (b) Geeses
(c) Gander (d)  Gossen
Answer: (c)

2068. What is equivalent to ‘by the very nature of the case’?
(a) Faux pas (b) Ipso facto
(c) Modus operandi (d) Potpourri
Answer: (b)

2069. He travelled to England from Mumbai ___ a ship.
(a) at     (b) in     (c) on    (d) over
Answer: (c)

2070. Won’t is the contracted form of:
(a) will not (b) were not
(c) would not (d) was not
Answer: (a)

2071. The opposite of ‘HOST’:
(a) Guest  (b) Ghost 
(c) Guardian   (d) Guard
Answer: (a)

2072. They said that he was ______
(a) hitted hardly (b) hitted hard
(c) hit hardly (d)  hit hard
Answer: (d)

2073. I ____ go to cinema at the weekend.
(a) may   (b) often  
(c) much  (d) more
Answer: (b)

2074. ‘Ex parte’ means:
(a) On one side (b) Things to be done
(c) In the same place (d) Without end
Answer: (a)

2075. Be careful not to ___ your money.
(a) loose (b) lose
(c) loss (d) losing
Answer: (b)

2076. Select the correctly spelt word:
(a) Arguement (b) Argument
(c) Argumment (d) Argumennt
Answer: (b)

2077. The government must ___ all resources of energy:
(a) collect (b) gather
(c) muster (d) harness
Answer: (d)

2078. The meaning of ‘CANTANKEROUS’:
(a) Cancerous (b) Ferocious
(c) Quarrelsome (d) Fissiparous
Answer: (c)

2079. He lost control of the car and crashed ____ a wall.
(a) into    (b) with     (c) to (d)  on
Answer: (a)

2080. Choose the word which is most opposite  in  meaning to the
word ‘ACQUIRED’:
(a) Grabbed (b) Freed
(c) Stopped (d) Lost
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment