LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 77

2081. A place where clothes are washed and ironed:
(a) Dairy (b) Aviary
(c) Hangar (d)  Laundry
Answer: (d)

2082. No one could understand _____.
(a) what did he say (b) what was he saying
(c) what he did say (d)    what he was saying
Answer: (d)

2083. The boys sing very well, ____?
(a) don’t they (b) aren’t they
(c) do they (d) does they
Answer: (a)

2084. Animals which carry their young ones in a pouch,
e.g.Kangaroo:
(a) Mammals (b) Ungulates
(c) Ruminants (d) Marsupials
Answer: (d)

2085. Rajan is endowed _____ many great qualities.
(a) of     (b) by     (c) with (d)   in
Answer: (c)

2086. When I arrived France last year I __  (be) a bachelor (Use the correct form of verb given in bracket):
(a) were (b) was
(c) am (d) will be
Answer: (b)

2087. Spend your money carefully lest you ____
(a) will feel the pinch later (b) feeling the pinch later
(c) can feel the pinch later (d) should feel the pinch later
Answer: (d)

2088. He finds it difficult to ____ between blue and green as he is colour blind.
(a) see (b) study
(c) recognise (d) distinguish
Answer: (d)

2089. I’m fat ___ Tom is thin.
(a) or     (b) because     (c) and    (d) nor
Answer: (c)


2090. We had a ____ of warm weather in February.
(a) phase (b) spell
(c) time (d) length
Answer: (b)

2091. Wanton destruction by a plant by workmen:
(a) Sabotage (b) Scandal
(c) Sedition (d) Trespass
Answer: (a)

2092. His blindness is ______.
(a) congenial (b) conjunctive
(c) congenital (d) None of these
Answer: (c)

2093. I saw him felling a big tree ____ a hatchet.
(a) with    (b) for    (c) in (d) on
Answer: (a)

2094. He is rich _____ he is not happy.
(a) when (b) yet
(c) or (d) as
Answer: (b)

2095. His mother forced him to ____ his homework every night after supper.
(a) make     (b) do    (c) made (d) did
Answer: (b)

2096. To suspend proceedings to another time or place:
(a) Convene (b) Adjourn
(c) Procastinate (d)  Terminate
Answer: (b)

2097. The meaning of ‘COVERT’:
(a) Not openly practised (b) Revolutionay
(c) Sudden change (d)  Disagreement
Answer: (c)

2098. Of outstanding significance:
(a) Meaningful (b) Ominous
(c) Evident (d) Monumental
Answer: (d)

2099. Which part of the sentence has an error?
(a) He / (b) is /
(c) the most unique man. / (d) no error
Answer: (a)

2100. Choose the word that is most opposite in meaning to
‘SUBHUMAN’:
(a) Superman (b) Divine
(c) Superhuman (d) Inhuman
Answer: (b)

2101. Choose the mis-spelt  word:
(a) Response (b) Submission
(c) Resurrection (d) Rebellian
Answer: (d)

2102. I am ____ (blame) for all this. (Use the correct form of verb given in bracket):
(a) blaming (b) to be blamed
(c) being blamed (d) blamed
Answer: (b)

2103. I have no faith ___ this man’s story.
(a) in     (b) of    (c) along (d) with
Answer: (a)

2104. One who rides horses in races.
(a) Jockey (b) Hawker
(c) Florist (d)  Draper
Answer: (a)

2105.  If winter comes can ____ be far behind.
(a) the monsoons (b) summer
(c) autumn (d)  spring
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment