LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 78

2106. When I reached the place, nobody ____ seen there.
(a) is      (b) was    (c) have    (d)  had
Answer: (b)

2107.  The noun form of ‘Solve’:
(a) Solvent (b) Insolvent
(c) Solution (d) Solute
Answer: (c)

2108. The teacher asked the pupil ____ he was absent last Friday:
(a) why (b) what
(c) where (d) when
Answer: (a)

2109. The eldest son is usually the ____
(a) hare     (b) heir    (c) hire (d) hair
Answer: (b)

2110. ‘Blemish’ means:
(a) Young (b) Fair
(c) Loyalty (d) Disgrace
Answer: (d)

2111. Which is  opposite in meaning to ‘Contradiction’?
(a) Opposition (b) Adjustment
(c) Confirmation (d) Agreement
Answer: (d)

2112. She is ____ for the final round of the competition.
(a) superior (b) decided
(c) declared (d)  qualified
Answer: (d)

2113. Only strict laws can make the evil of dowry die out(Choose the meaning of the idiom underlined):
(a) Drift (b) Disappear
(c) Decrease (d) Decay
Answer: (b)

2114. He felt at home here in my house (Choose the meaning of the idiom underlined):
(a) comfortable (b) happy
(c) friendly (d)  None of these
Answer: (a)


2115. The past tense of ‘Swim’:
(a) Swim (b) Swum
(c) Swam (d) Swimmed
Answer: (c)

2116. Choose the word which best expresses the meaning of the word ‘Menace’:
(a) Threat (b) Request
(c) Prayer (d) Curse
Answer: (d)

2117. I have not seen my brother _____  six months.
(a) since   (b) for   (c) in (d) from
Answer: (b)

2118. To be extremely interesting:
(a) Captivate (b) Capture
(c) Cantankerous (d) Dazzling
Answer: (a)

2119. One word for a disease that cannot be cured:
(a) Serious (b) Harmful
(c) Fatal (d) Incurable
Answer: (d)

2120. _____  you are alert and cautious, you will land in trouble.
(a) Despite (b) Unless
(c) In case (d) If
Answer: (b)

2121. Select the correctly spelt word:
(a) Memorize (b) Memmorize
(c) Memarize (d) Memmerize
Answer: (a)

2122. If she comes I _____ call you.
(a) should (b) will
(c) would (d) would have
Answer: (b)

2123. The postman could not ______ the registered letter because he found no one at home.
(a) deposit (b) take
(c) give (d) deliver
Answer: (d)

2124. The opposite of ‘Misery’:
(a) Glad (b) Pleasant
(c) Enjoy (d) Bliss
Answer: (d)

2125. Latha sings _____
(a) beautifully (b) beautiful
(c) beauty (d) more beautiful
Answer: (a)

2126. The meaning of ‘Fortify’:
(a) Create (b) Generate
(c) Prohibit (d) Strengthen
Answer: (d)

2127. All the food _____ eaten.
(a) has been (b) have been
(c) are (d)  were
Answer: (a)

2128. One who is recovering from illness:
(a) Reticent (b) Convalescent
(c) Valetudinarian (d) Vagabond
Answer: (b)

2129. ‘To smell a rat’ means:
(a) To see signs of plague epidemic
(b) To get bad smell of a dead rat
(c) To be in a bad mood
(d)  To suspect foul dealings
Answer: (d)

2130. I enjoy ____
(a) to sail    (b) sailing   (c) sailed    (d) sail
Answer: (b)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment