LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 79

2131.  Gold is ____ than all other metals.
(a)most attractive (b) attracting
(c) more attractive (d) attractive
Answer: (c)

2132. Which one of the following is a masculine gender?
(a) Heifer (b) Mare
(c) Ewe (d) Wizard
Answer: (d)

2133. The feminine gender of Lad ?
(a) Lord (b) Lady
(c) Lass (d) Ewe
Answer: (c)

2134. The snake crawled  its hole:
(a) into (b) in
(c) under (d) by
Answer: (a)

2135. _____ book you want is out of print.
(a) The (b) some
(c) a (d) an
Answer: (a)

2136. I will meet you _____.
(a) between 4 p.m to  5 p.m.
(b) between 4 p.m. and  5 p.m.
(c) from 4 p.m. and  5 p.m.
(d) at 4 p.m. and  5 p.m.
Answer: (b)

2137. Raju is a hater of learning and knowledge (Choose
the apt substitute for the italicized words).
(a) Misologist (b) Bibliophile
(c) Misanthrope (d) Misogynist
Answer: (a)

2138. A wide road with trees on either side is called _____.
(a) Through fair (b) Highway
(c) Avenue (d) Street
Answer: (c)

2139. The strike was _____  after the Minister s assurance:
(a) called up (b) called off
(c) called for (d) called upon
Answer: (b)
2140. When I was a child, I _____  to school everyday.
(a) had walked (b) walked
(c) have walked (d) have been walking
Answer: (b)

2141. If you came to me, ______
(a) I would help you (b) will help you
(c) had helped you (d) would have helped you
Answer: (a)

2142. The meaning of EXONERATE :
(a) to convict (b) to convince
(c) to punish (d) to clear anything wrong doing
Answer: (d)

2143. The police is entrusted _____ the enforcement of law and order.
(a) for (b) to
(c) with (d) at
Answer: (c)

2144. The work was done _____  haste.
(a) in (b) at
(c) on (d) for
Answer: (a)

2145. This is the boy ______  pocket was picked.
(a) who (b) whom
(c) whose (d) which
Answer: (c)

2146. If I had gone for the interview _____.
(a) I would get the job (b) I would have got the
job (c) I will get the job (d)  I will have get the job
Answer: (b)

2147. Which of the following sentences is wrong?
(a) My uncle went abroad last week
(b) He was in a hurry to go to office
(c) If you work hard, you will pass
(d)  No sooner had he reached the home when the light went out
Answer: (d)

2148. Kishore is studying hard, but you are ______.
(a) well (b) not
(c) industrious (d) fine
Answer: (b)

2149. She has two houses in this street, and the house over there is also ______.
(a) her (b) hers
(c) her house (d) herself
Answer: (b)

2150. For the last six months he ______  Ayurvedic treatment for Asthma.
(a) is taking (b) was taking
(c) takes (d) has been taking
Answer: (d)

2151. Fatigue  means:
(a) Quest (b) Caution
(c) Tiredness (d) Strict
Answer: (c)

2152. Alpha and _____ (coin the appropriate pair).
(a) omega (b) beta
(c) gamma (d) iota
Answer: (a)

2153. Let this letter be posted (Change to active):
(a) Please post this letter  (b) Post this letter
(c) Please post that letter  (d) Post that letter
Answer: (b)

2154. The object in the sentence She threw it away :
(a) away (b) threw
(c) it (d) she
Answer: (c)

2155. They _____ such camps for the last five years.
(a) conducting (b) has conducted
(c) have been conducting (d) conducted
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment