LATEST

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 8

211. The meaning of ‘PUDDLE’:
(a) Fight (b) A small pool of water
(c) Freedom from war (d)  First meal of the day
Answer: (b)

212. The meaning of ‘TORPID’:
(a) Warlike (b) Gushing
(c) Argumentative (d) Sluggish
Answer: (d)


213. The opposite of the word ‘DISSENT’:
(a) Consent (b) Ascend
(c) Assent (d)  Approve
Answer: (c)

214. The Romans _____ the early Christians.
(a) prosecuted (b) persecuted
(c) prescribed (d) infested
Answer: (b)

215. Give one word for: Sad being away from home.
(a) Homesick (b) Melancholy
(c) Ennui (d) Sedation
Answer: (a)

216. He _____ asleep while he was driving.
(a) falls (b) fell (c) has fallen (d) has been fallen
Answer: (b)


217. Of unknown and unadmitted authorship:
(a) Unanimous (b) Invincible
(c) Posthumous(d) Anonymous
Answer: (d)

218. Procastinator is to time as extravagent is to:
(a) Spending (b) Wealth
(c) Stringiness (d) Money
Answer: (d)

219. Samuel retired _____ service last year.
(a) to (b) since (c) for (d)  from
Answer: (d)

220. Try to establish world peace is only _____.
(a) A fair play (b) An oily tongue
(c) A wet blanket  (d) A wild goose chase
Answer: (d)

221. Sole right to make and sell some invention.
(a) Potent (b) Credential
(c) Ex-gratia (d) Patent
Answer: (d)

222. They cried _____ for help.
(a) frantically (b) agony (c) despite (d) reluctant
Answer: (a)

223. When only ten Beethovan went ____ a tour _____ the Netherlands _____ his mother.
(a) on, to,with (b) with, on, to
(c) to, with, on (d) on, with, to
Answer: (a)

224. We have just interviewed an applicant _____ the committee believes is the best qualified for the position.  No one but _____ ever made a perfect score on the test also.
(a) who,she (b) whom,her
(c)  who,her (d) whom,she
Answer: (b)

225. ‘A pipe dream’ means:
(a) A bad dream (b) An impracticable plan
(c) A foolish idea   (d) A pleasant dream
Answer: (b)

226. ‘Autonomous’ means:
(a) Impulsive     (b) Incognito
(c) Self-governing   (d)  Authoritative
Answer: (c)

227. Find the correctly spelt word:
(a) Milage (b) Milleage
(c) Mileage (d) Milague
Answer: (c)


228. ‘Lapidary’ means:
(a) Small dog (b) Cutter of precious stones
(c) Eskimo fur scraper  (d) Jeweler’s Knife
Answer: (b)

229. The antonym of ‘VINDICATE’:
(a) Excuse (b) Condemn
(c) Imprison (d) Defend
Answer: (b)

230. The passive voice of : Rajesh will show a magic
(a) Rajesh will be shown a magic
(b) A magic would be shown by Rajesh
(c) A magic will be shown by Rajesh
(d) A magic is shown by Rajesh
Answer: (c)

231. Measure yourself  _____ your equals.
(a) against (b) on (c) at (d) in
Answer: (a)


232. Which sentence is grammatically correct?
(a) He resigned from his post
(b) They have come in the morning
(c) He did nothing else than weep
(d)  Your friends will come, won’t they?
Answer: (d)

233. ‘Harp on’ means:
(a) To comment(b) To criticise
(c) To keep insulting (d)  To keep on talking
Answer: (d)

234. A house for storing grains:
(a) Store (b) Cellar (c) Granary (d) Godown
Answer: (c)

235. A place or condition of ideal happiness:
(a) Asylum (b) El Dorado
(c) Elysium (d) Dystopia
Answer: (c)

236. The past participle of ‘Shave’:
(a) Shave (b) Shove(c) Shaved (d) Shaven
Answer: (d)

237. The students of last bench complained that they could not _____ what the teacher was saying.
(a) make up (b) make out
(c) make up for (d) make after
Answer: (b)

238. The meaning of ‘OBLITERATE’:
(a) Bitterness (b) Centre of attraction
(c) Destroy completely (d) Belated
Answer: (c)

239. Which sentence is grammatically correct?
(a) The two girls loved one another
(b) I and my wife will do the job
(c) The climate of Mumbai is better than Chennai
(d) The Dinner will be held at the Taj Hotel
Answer: (d)

240. ‘To play the second fiddle’ means:
(a) To be in a less important position than someone
(b) To get remarried
(c) Repeat the same action
(d) To become famous
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment