LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 80

2156. Go at once ____ you will be late.
(a) since (b) although
(c) and (d) or
Answer: (d)

2157. That which cannot be imitated:
(a) Inevitable (b) Invincible
(c) Inimitable (d) Incapable
Answer: (c)

2158. Which is the correctly spelt word?
(a) Succesful (b) Successful
(c) Successfull (d) Succesfull
Answer: (b)

2159. Do we have ____ food for a fortnight?
(a) any (b) many
(c) indeed (d) sufficient
Answer: (d)

2160. He comes here now and then : The underlined words means:
(a) Frequently  (b) Occasionally
(c) Always (d) Suddenly
Answer: (b)

2161. That bag is too heavy for you.  Let me ___ you.
(a) help (b) to help
(c) helping (d)  helped
Answer: (a)

2162. That was_____ meal I've ever eaten.
(a)the more delicious (b) the delicious
(c) most delicious (d)  the most delicious
Answer: (d)

2163. Choose the word which best expresses the meaning of AFFABLE :
(a) Glum (b) Polite
(c) Reserved (d) Cordial
Answer: (d)

2164. A dog barks; a cat ____.
(a) croaks (b) bleats
(c) mews (d) grunts
Answer: (c)
2165. The opposite of Appoint  is:
(a) Disappoint (b) Refuse
(c) Decline (d) Dismiss
Answer: (d)

2166. The study of races:
(a) Ethology (b) Ethnology
(c) Etymology (d) Morphology
Answer: (b)

2167. All but ____ were present in the station.
(a) I (b) mine
(c) me (d) I am
Answer: (c)

2168. My friend is good at Hindi, but he is weak ___ grammar.
(a) by         (b) at     (c) in       (d) from
Answer: (c)

2169. Even the new drug could not cure him ____ his illness.
(a) of (b) from
(c) in (d) at
Answer: (a)

2170. If you think or speak too much of yourself, you are ____
(a) a pedant (b) a glutton
(c) a pacifist (d) an egotist
Answer: (d)

2171. Fire is a good servant but a bad ____
(a)friend (b) neighbour
(c)  master (d)  companion
Answer: (c)

2172. It s only a ____ flight from London to Madrid.
(a) two hours (b) two hour
(c) Either (a) or (b) (d) None of these
Answer: (b)

2173. Choose the word OPPOSITE in meaning to the word
CALLOUS :
(a) Capable (b) Sensitive
(c) Sentimental (d) Confident
Answer: (b)

2174. He has been in Trivandrum ____ Thursday.
(a) on (b) after
(c) since (d)  for
Answer: (c)

2175. Use the proper form of the word given in bracket:
You should be ____ in your daily work (punctuality)
(a) punctual (b) punctuality
(c) punctually (d) None of these
Answer: (a)

2176. He is one of those brave soldiers who ___ never afraid of death.
(a)is (b) was
(c) has (d) are
Answer: (d)

2177. Pick up the correct form:
(a) Begar (b) Begger
(c) Beggar (d) Beger
Answer: (c)

2178. Pick out the word or phrase nearest in meaning to the given word: SUCCOUR
(a) Help (b) Blunder
(c) Serve (d)  Oppose
Answer: (a)

2179. We _____ at 4 o clock.
(a) have arrived (b) arrived
(c) have been arrived (d) had arrived
Answer: (b)

2180. Three times five ____ fifteen.
(a) is (b) are
(c) were (d) have
Answer: (a)


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here

* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment