LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 82

2181. His party is solely to be blamed for the political ____ in the country.
(a) devaluation (b) revival
(c) advocacy (d) stalemate
Answer: (d)

2182. A person who seeks and enjoys luxury and sensual pleasure:
(a) Voluptuary (b) Spendthrift
(c) Entrepreneur (d) Plagiarist
Answer: (a)

2183. The fruits were ripe, ____?
(a) is n t it (b) weren't they
(c) are they (d) were they
Answer: (b)

2184. He persisted _____ his point.
(a) to emphasise (b) to be emphasised
(c) emphasised (d) emphasising
Answer: (d)

2185. There was panic when people realised that the building was ____ fire.
(a) on (b) with
(c) by (d) in
Answer: (a)

2186. My sister lives ___ a small village ___ the south west of Australia.
(a) at,at (b) at,in
(c) in,in (d)  in, at
Answer: (c)

2187. Continuing fighting between parties, families, clans, etc.
(a) Enmity (b) Feud
(c) Quarrel (d)  Skirmish
Answer: (b)

2188. Choose the word which best expresses the meaning of the word LICENTIOUS:
(a) Immoral (b) Intellectual
(c) Moral (d) Without licence
Answer: (a)

2189. Have you ever considered _____ to live in another country?
(a) to go (b) gone
(c) going (d) went
Answer: (c)
2190. The door must have been opened ____ a key.
(a) in (b) by
(c) at (d) with
Answer: (d)

2191. Which is the past participle of ‘flow’:
(a) flown (b) flowed
(c) flowing (d) flew
Answer: (b)

2192. Pick out the most effective words from the given wordsto fill in the blanks: Sunil _____ play foot ball every day.
(a) might (b) would
(c) used to (d)  will
Answer: (c)

2193. Would you mind  _____ the window?
(a)open (b) opening
(c) to open (d) for opening
Answer: (b)

2194. Which is incorrect spelling?
(a) Reverent (b) Raverent
(c) Reverence (d) Reverend
Answer: (b)

2195. A drug used to reduce sadness is _____
(a) re-depressant (b) de-depressant
(c) anti-depressant (d) pro-depressant
Answer: (c)

2196. The antonym of ‘FACT’ is:
(a) Fixation (b) Figure
(c) Fiction (d) Fitness
Answer: (c)

2197. No letters _____ by the postman this evening.
(a) have been delivered (b) is delivered
(c) has been delivered (d) was delivered
Answer: (a)

2198. What _____ an apple fall?
(a) make (b) is making
(c) makes (d) making
Answer: (c)

2199. True charity does not consist _____ indiscriminate alms giving.
(a)in (b) with
(c) on (d) of
Answer: (a)

2200. This is the place _____ I lost my bag.
(a) where (b) when
(c) which (d) who
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment